18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep a fost eliminată de Petra Kvitova în semifinalele turneului de...

Simona Halep a fost eliminată de Petra Kvitova în semifinalele turneului de la Wuhan

Jucătoarea Simona Halep, locul 5 în tenisul feminin mondial, a pierdut, vineri, meciul cu sportiva cehă Petra Kvitova (poziţia a 16-a WTA), informează Mediafax.

Scorul meciului a fost 1-6, 2-6. Partida s-a jucat în semifinalele turneului de la Wuhan, China, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii totale în valoare de 2.589.000 de dolari.

Partida a durat o oră şi opt minute. Kvitova a jucat agresiv şi a servit excelent, cu patru aşi şi doar 6 puncte din 29 cedate pe primul serviciu. Forehand-ul Petrei a funcţionat foarte bine, în special în diagonală, prinzând-o pe picior greşit mai mereu pe Simona. Loviturile în forţă ale Kvitovei au avut câştig de cauză, în condiţiile în care Halep a jucat mult prea liftat.

Românca a comis mai puţine erori neforţate, 10, în comparaţie cu cele 16 ale cehoaicei. Halep a reuşit doar 7 puncte direct câştigătoare, spre deosebire de cele 34 ale Kvitovei.

Simona Halep câştigase toate confruntările precedente cu Petra Kvitova, trei la număr. Românca s-a impus în finala de la New Haven (în 2013, pe suprafaţă dură), în semifinale la Madrid (în 2014, pe zgură) şi în Fed Cup la Cluj-Napoca (în acest an, pe suprafaţă dură în sală).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Grupul de turism rtk se lansează în România

rtk romania, subsidiara locală a rtk international (cu o rețea de peste 3.000 de agenții de turism afiliate în străinătate), anunță oficial deschiderea activității...

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...

Ciolacu: Datoria publică va ajunge la 48 – 49% din PIB în acest an; a fost un vârf de plăţi

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Buzău, că datoria publică va ajunge anul acesta la 48 -...
Ultima oră
Pe aceeași temă