9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a fost propusă de WTA la titlul de jucătoarea anului....

Simona Halep a fost propusă de WTA la titlul de jucătoarea anului. Cum poate fi votată

Românca Simona Halep, locul patru în clasamentul mondial, a fost nominalizată de site-ul WTA la titlul de jucătoarea anului, trofeu ce va fi decernat pe data de 21 octombrie, informează vineri Mediafax.

Ultimele patru astfel de distincţii au fost obţinute de Serena Williams, a doua jucătoare a lumii în acest moment.

Simona Halep, numărul patru mondial, se află printre cele cinci jucătoare nominalizate de WTA la titlul de jucătoarea anului, alături de Serena Williams, Angelique Kerber, Karolina Pliskova şi Garbine Muguruza.

Cele cinci sportive nominalizate vor putea primi votul fanilor până pe 16 octombrie, iar câştigătoarea va fi desemnată, vineri, pe data de 21 octombrie. 

Site-ul WTA notează că sportiva originară din Constanţa este una dintre cele patru jucătoare cu trei trofee câştigate în 2016, printre care Madrid, Bucureşti şi Montreal. De asemenea, Simona Halep s-a calificat pentru al treilea an consecutiv la Turneul Campioanelor de la Singapore, iar la ultimul turneu în care a participat, cel de la Beijing, românca a pierdut în optimile de finală, cu Shuai Zhang, scor 0-6, 3-6.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă