10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep ar putea renunța să participe la Olimpiada de la Rio,...

Simona Halep ar putea renunța să participe la Olimpiada de la Rio, din cauza virusului ZIKA

Cea mai bună jucătoare română de tenis a ultimilor ani, Simona Halep, ar putea renunţa la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) de teama virusului Zika, după cum a afirmat sportiva într-un interviu acordat agenţiei Reuters, citat de Agerpres.

”Trebuie să caut informaţii despre acest virus”, a afirmat Halep, luni, după victoria din primul tur de la Wimbledon. 

”Am întrebat mulţi doctori (despre Zika) şi voi vorbi cu medicii din nou după acest turneu”, a precizat finalista din 20145 de la Roland Garros. 

”Am auzit că şi dacă nu eşti însărcinată în acel moment şi iei virsul, când rămâi însărcinată virusul se activează. Sunt foarte îngrijorată”, a mai spus Halep. 

Oficialii americani din domeniul sănătăţii au concluzionat că infecţiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fătului, care se caracterizează printr-un cap mic al copilului şi duce la serioase probleme de dezvoltare, precizează Reuters. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat că există un consens ştiinţific asupra faptului că Zika poate cauza Guillain-Barre, un sindrom neurologic rar, care poate provoca paralizie temporară la adulţi. 

”Intenţionez să merg (la Rio), dar trebuie să fiu sigură că e sigur. Când joc tenis sănătatea mea este cel mai important lucru”, a mai spus numărul cinci mondial. 

”E periculos pentru femei şi mulţi sportivi s-au retras de la Rio din acelaşi motiv. E o adevărată dilemă când e vorba de sănătatea ta, deci nu pot spune nimic sigur acum (dacă voi renunţa sau nu”, a afirmat jucătoarea de 24 de ani. 

Mai mulţi jucători de golf, printre care Rory McIlroy, Vijay Singh, Adam Scott, Charl Schwartzel şi Louis Oosthuizen s-au retras de la Jocurile de la Rio din cauza virusului amintit. 

Halep a precizat că nu primit nicio informaţie în acest sens de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, dar speră să aibă o imagine mai completă legată de Zika după Wimbledon. 

”După acest turneu voi lua o decizie. Aş fi dezamăgită dacă ar trebui să mă retrag de la JO, deoarece îmi place mult ceremonia de deschidere şi sentimentul că eşti acolo alături de toţi românii”, a mărturisit Halep. 

”Olimpiada are o mare însemnătate pentru ţara noastră, dar sănătatea mea este cel mai important lucru. Trebuie să am grijă de corpul meu”, a conchis Simona Halep. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă