13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep își păstrează locul 3 și după Doha. Lupta cu Kvitova...

Simona Halep își păstrează locul 3 și după Doha. Lupta cu Kvitova continuă

Simona Halep rămâne pe locul 3 mondial și după turneul de la Doha, însă lupta cu Petra Kvitova, pentru această poziție, va deveni una tot mai strânsă până la Roland Garros.

Turneul de la Doha, retrogradat la categoria Premier începând din acest an, a fost câștigat de o altă conațională a Petrei Kvitova, cehoaica Lucie Safarova, numărul 11 WTA după acet turneu (cea mai bună poziție din carieră). Aflate într-o rivalitate strânsă pentru locul 3 mondial, nici Halep, nici Kvitova nu au câștigat puncte la Doha. Simona Halep nu și-a putut apăra trofeul deoarece, după turneul de la Dubai, pe care l-a câștigat, a acuzat unele dureri. Însă românca nu a pierdut puncte deoarece și le-a apărat pe toate la Dubai (situație apărută în urma inversării celor două turnee în ierarhia WTA). Kvitova, principala favorită și locul 4 WTA, a fost eliminată în sferturi de aceeași jucătoare ca și la ediția precedentă, Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 9, scor 3-6, 6-0, 6-3.

Până la Roland Garros, Simona Halep nu poate avea pretenții la locul 2 mondial, însă nici locul 3 nu este sigur că și-l va păstra. Românca are de apărat nu mai puțin de 2.445 puncte până la finalul Grand Slam-ul de la Paris, care se va desfășura începând cu 25 mai. Petra Kvitova are de apărat doar 855 puncte. Avansul Simonei în clasament rămâne unul mic, de doar 176 puncte, ceea ce înseamnă, românca va trebuie aproape la toate turneele următoare să rămână în competiție cel puțin 2 tururi după cehoică.

A doua jucătoare a lumii, Maria Șarapova, s-a retras, săptămâna trecută, în semifinale, la Acapulco, turneu de doar 280 puncte, din cauza unor probleme la stomac. Nu pare să fie ceva grav și în orice caz are în jur 1.750 puncte peste Simona, astfel că își va păstra locul cel puțin la turneul parizian.

Punctele pe care le are de apărat Halep și calendarul competițional

Simona nu și-a anunțat calendarul din perioada următoare, spunând doar că sigur nu va lipsi de la Indian Wells. Însă calendarul româncei este destul previzibil, având în vedere că jucătoarele din circuit participă de regulă la turneele la care au de apărat cele mai multe puncte.

Astfel programul româncei în perioada următoare va fi următorul: Indian Wells Premier Mandatory (11-22 martie), Stuttgart Premier 5 (20-26 aprilie), Madrid Premier Mandatory (2-9 mai), Roma Premier 5 (11-17 mai), Roland Garros Grand Slam (24 mai – 6 iunie). De asemenea, în cazul în care va fi eliminată în prima săptămână de la Indian Wells, nu este exclus ca Halep să ia startul și la Miami Premier 5 (24 mar – 5 aprilie).

Punctele pe care le are de apărat Halep din 2014: Indian Wells – semifinale (învinsă de Agnieszka Radwanska 6-3, 6-4), 390 puncte câștigate; Stuttgart – turul 2 (Svetlana Kuznețova 7-5, 7-6(7/4); Madrid – finală (Maria Șarapova 1-6, 6-2, 6-3), 650 pct; Roma – optimi (Carla Suarez Navarro abandon), 105 pct; Roland Garros – finală (Șarapova 6-4, 6-7(7/5), 6-4 ),1300 pct.

Kvitova 2014: Indian Wells – optimi (Cibulkova 6-3, 6-2) 120 pct; Miami – sferturi (Șarapova 7-5, 6-1) 215 pct; Stuttgart (învinsă tot în turul 2 ca Halep, niciun punct); Madrid – semifinală (Halep 6-7(7/4), 6-3, 6-2), 390 pct; Roma – turul 2 (Zhang 7-6(8/6), 5-7, 6-3); Roland Garros – turul 3 (Kuznețova 6-7(7/3), 6-1, 9-7) 130 pct.

Cu această situație în circuitul WTA, anul 2015 va continua să fie unul foarte greu pentru Simona Halep, până acum românca reușind să treacă ușor peste primele teste. Cu 2 noi turnee câștigate, respectiv 10 în întreaga carieră, marele obiectiv al Simonei rămâne câștigarea Roland Garros-ului.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă