15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSimona Halep nu s-a calificat în finala turneului de la Cincinnati

Simona Halep nu s-a calificat în finala turneului de la Cincinnati

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de germanca Angelique Kerber cu 6-3, 6-4, sâmbătă, în semifinalele turneului WTA de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.503.250 dolari.

Simona Halep, numărul patru mondial, a cedat într-o oră și 29 de minute în fața numărului doi WTA.

Jucătoarea a început meciul cu un break, dar apoi Kerber, vicecampioana olimpică, a luat trei ghemuri la rând. Românca a revenit și a restabilit egalitatea, dar adversara sa a trecut la cârma, fructificându-și serviciul pentru 4-3. Meciul a fost întrerupt de ploaie, iar la reluare Kerber a mai făcut un break, iar apoi a încheiat setul cu 6-3, relatează Agerpres.

În setul al doilea, Kerber, care va deveni numărul unu WTA dacă va câștiga turneul, a început în forță și a condus cu 3-0 și 4-1. Halep a reușit un break și s-a apropiat la 4-3, dar Kerber a servit bine și a făcut 5-3, salvând o minge de 4-4, iar apoi a încheiat setul și meciul cu 6-4.

Kerber a pus astfel capăt unei serii de 13 victorii consecutive în circuitul WTA reușite de Simona Halep, care i-a adus titlurile de la București și Montreal. Tenismena româncă a făcut enorm de multe greșeli în meciul cu Kerber, statistica arătând nu mai puțin de 50 de erori neforțate ale româncei (21 Kerber), 21 de lovituri direct câștigătoare (12 pentru adversară).

Românca avea 4-0 în meciurile cu Kerber pe suprafață hard înaintea acestui duel. Scorul meciurilor directe este de 4-3 pentru Halep în prezent. Primul duel a fost câștigat de Halep, în 2009, la Saint-Raphael, cu 5-7, 6-2, 7-5. Apoi au urmat alte două victorii ale româncei, în 2014 în finală la Doha, cu 6-2, 6-3, în 2015, în optimi la Toronto, cu 6-3, 5-7, 6-4. Anul acesta au avut loc nu mai puțin de patru meciuri, trei câștigate de Kerber și unul de Halep. Germanca s-a impus în Fed Cup, la Cluj-Napoca, scor 6-2, 6-2, apoi în sferturi la Wimbledon, cu 7-5, 7-6 (2), și la Cincinnati, în timp ce Halep a învins în semifinale la Montreal, cu 6-0, 3-6, 6-2. 

În finală, Kerber o va înfrunta pe Karolina Pliskova (Cehia/N. 15), victorioasă cu 6-1, 6-1 în fața numărului trei mondial, Garbine Muguruza (Spania). Simona Halep, finalistă la ediția de anul trecut a turneului din Ohio, va primi un cec de 123.665 dolari și 350 de puncte WTA.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă