11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep rămâne pe locul cinci în clasamentul WTA

Simona Halep rămâne pe locul cinci în clasamentul WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep deține, în continuare, locul cinci în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), la o diferenţă de 86 de puncte de locul patru, pe care se află Garbine Muguruza (Spania), informează Agerpres.

Prima poziție e ocupată de jucătoarea americană Serena Williams, urmată de germanca Angelique Kerber şi de poloneza Agnieszka Radwanska.

Simona Halep a început anul cu două victorii şi patru înfrângeri în circuitul WTA. Ea are un avans de 730 de puncte de următoarea clasată, Carla Suarez Navarro. Pentru româncă vor urma săptămâni dificile în care are de apărat multe puncte, după titlul cucerit anul trecut la Indian Wells şi finala jucată la Miami. 

A doua jucătoare româncă din ierarhie este Monica Niculescu, aflată în continuare pe locul 34. Irina Begu a urcat o poziţie şi este pe 35, iar Alexandra Dulgheru a coborât 26 de locuri şi se află pe 93. Andreea Mitu a pierdut şi ea două locuri, fiind acum pe 112. La dublu, Monica Niculescu a coborât o treaptă şi este pe 31, Irina Begu staţionează pe 38, iar Raluca Olaru a urcat un loc, fiind acum pe 46. 

Pe prima poziție, în clasamentul WTA la simplu, este Serena Williams (SUA), cu 9.245 de puncte. Pe poziția a doua este  Angelique Kerber (Germania), cu 5.700 de puncte. Pe locul trei este Agnieszka Radwanska (Polonia), cu 5.450. Jucătoarea Garbine Muguruza Blanco (Spania) este pe locul patru, cu 4.831, iar Simona Halep este pe locul cinci, cu  4.745. Jucătoarea Carla Suarez Navarro (Spania) este pe locul șase, cu 4.015 de puncte, Maria Şarapova (Rusia)  – pe locul șapte, cu 3.562 de puncte, Belinda Bencic (Elveţia) – pe locul opt, cu 3.505 de puncte. Pe poziția a noua se află jucătoarea Petra Kvitova (Cehia), cu 3.483 de puncte, iar pe locul zece este Roberta Vinci (Italia), cu 3.455 de puncte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă