21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep riscă să piardă din nou locul 3, după turneul de...

Simona Halep riscă să piardă din nou locul 3, după turneul de la Doha

Lupta pentru locul 3 mondial este în continuare una strânsă între Simona Halep și Petra Kvitova. Românca ar putea fi depășită din nou de jucătoarea din Cehia lunea viitoare, pe data de 2 martie.

Simona Halep și Petra Kvitova sunt protagonistele unui spectaculos duel dat pentru a treia poziție mondială, cu toate că anul acesta nu au disputat niciun meci direct. Numărul 1 al României și prima jucătoare a Cehiei (cele două fiind cunoscute și pentru relația lor de amiciție) s-au depășit una pe alta, în ultimele 2 săptămâni, în clasamentul WTA, iar lupta ar putea continua.

Simona a fost depășită de Petra înaintea turneului de la Dubai, atunci când celor două le-au fost retrase punctele câștigate anul trecut în cadrul turneului de la Doha (situație apărută după ce Doha a făcut schimb cu Dubaiul în ierarhie). Românca, deținătoarea titlului, a pierdut cele mai multe puncte, motiv pentru care a fost depășită de cehoaică.

Vezi și FOTO. Halep, zece titluri în 20 de luni. Nurnberg 2013 – Dubai 2015

Halep a câștigat din nou turneul de categorie Premier 5, de această dată la Dubai, astfel că săptămâna aceasta a depășit-o din nou pe Kvitova. S-ar putea ca ea să rămâne pe acest loc doar până pe 2 martie.

Simona Halep s-a retras din turneul de la Doha, după ce a acuzat dureri survenite în urma meciurilor de la Dubai. În schimb Kvitova a rămas în competiție și dacă va ajunge în finala turneului va urca din nou pe locul 3, Simona urmând să cadă pe 4.

În acest moment Simona mai poate spera doar ca Petra să nu ajungă în finala la Doha, pentru a nu fi depășită din nou în clasament. Timp de circa o lună de zile Halep nu mai are cum să câștige foarte multe în clasament, ea având de apărat puncte importante, în schimb (semifinală Indian Wells), astfel că această luptă strânsă va continua.

Citește și Clasament WTA: Halep, din nou pe 3. Begu, cea mai bună poziție din carieră

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă