7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Indian Wells

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari, informează Agerpres.

Halep s-a calificat după ce adversara sa din optimi, cehoaica Barbora Strycova, a abandonat la scorul de 6-3, 1-0. Halep (24 ani), numărul cinci mondial şi deţinătoarea titlului la Indian Wells, a jucat în acest meci doar 46 de minute. 

Românca a început bine meciul şi a câştigat contra serviciului chiar în ghemul de debut. Apoi, însă, Strycova a jucat agresiv şi a reuşit să ia trei ghemuri la rând. Deşi incomodată de jocul arţăgos al adversarei, Halep a reuşit să lungească schimburile şi să aibă mai multă răbdare, iar greşelile neforţate ale cehoaicei au venit. Halep a reuşit o serie de cinci ghemuri consecutive şi a încheiat primul set în 40 de minute, cu 6-3. 

Simona a luat la zero ghemul de debut al setului secund, după care Strycova (29 ani, 37 WTA) a renunţat. Strycova a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, 5-2, dar şi mult mai multe erori neforţate, 26-16. 

Halep o conduce acum pe Strycova cu 2-1 la meciurile directe, după ce aceasta s-a impus în prima partidă, în 2010, în optimi la Paris, cu 6-1, 6-4, iar Simona a câştigat în 2014, în primul tur la Beijing, cu 6-1, 6-4. 

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 128.215 dolari şi 215 puncte WTA, urmând ca în sferturi să joace contra învingătoarei dintre americanca Serena Williams, liderul mondial, şi Katerina Bondarenko (Ucraina).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă