13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep și-a aflat traseul la Guangzhou. Când ar putea-o întâlni pe...

Simona Halep și-a aflat traseul la Guangzhou. Când ar putea-o întâlni pe Niculescu

Simona Halep, 2 WTA și Monica Niculescu, 39 WTA, încep sezonul asiatic de pe hard la turneul WTA International de la Guangzhou. Cele două ar putea disputa un meci direct însă nu mai devreme de finală.

Halep continuă turneele de hard de final de an, după ce ea a arătat o revenire a formei sale în sezonul american. Dup trei turnee reușite, la Toronto, Cincinnati și US Open, cu finale disputate în primele două, respectiv semifinală la cel din urmă, Halep va încerca să bifeze cel de-al patrulea titlu din acest an. La Guangzhou adversarele sale nu vor fi unele de temut, însă o posibilă finală cu Niculescu ar fi una foarte dificilă pentru numărul 2 mondial, mai ales că Monică își va apăra titlul.

Citește și Maria Șarapova revine în WTA! Unde ar putea avea loc duelul cu Simona Halep

Traseul româncelor la Guangzhou:

Simona Halep își începe traseul, la Guangzhou, în primul tur, urmând să evolueze împotriva unei jucătoare din calificări.

Citește și Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Guangzhou. Românca luptă pentru revanșă!

În runda a doua, Halep va întâlni câștigătoarea dintre Timea Babos (74 WTA) și Yang Zhaoxuan (151). Sferturile i-ar putea-o scoate în cale pe Danka Kovinic (69 WTA), cel mai bine clasată jucătoare din această fază. Mai departe cele mai dificile posibile adversare pentru româncă se anunță Sara Errani (21 WTA) și Saisai Zheng (70 WTA). Finala i-ar putea aduce în cale adversare chiar mai dificile, pe care însă Monica Niculescu va încerca să le elimine pe parcurs, pentru a o întâlni în ultimul act pe Halep.

Citește și Calendar WTA: Unde vor juca rivalele Simonei Halep până la Turneul Campioanelor

De cealaltă parte a tabloului, Niculescu o va întâlni în primul tur pe Yulia Putințeva (75 WTA), ca mai apoi să se dueleze cu învingătoarea dintre Yafan Wang (126), benficiară a unui wild-card și o jucătoare venită din calificări. Anul trecut, Niculescu a trecut în semifinale de Wang, după un meci în trei seturi. Sferturile i-ar putea aduce în față mai multe adversare dificile, printre care și Andrea Petkovic (17 WTA). În semifinală cel mai bine posibile adversare sunt Jelena Jankovic (25 WTA) și Svetlana Kuznețova (31 WTA). Nu mai trebuie menționat faptul că în ultimul act, dacă va ajunge, cel mai greu nume care i-ar putea ieși în cale este Simona.

La o primă vedere, Niculescu are un traseu mai dificil decât al Simonei, iar o finală între cele două, pe cât de așteptată ar fi de publicul din România, pe atât de dificl este de realizat. Dincolo de faptul că Monica are de învins adversare obișnuite cu performanța, nici prezența Simonei Halep în finală nu este una sigură. Pentru numărul 2 mondial acest turneu este doar unul de pregătire, la fel ca și cel de la Wuhan (de categorie superioară), pentru mult mai importantul turneu de categorie Premier Mandatory de la Beijing, acolo unde se va stabili raportul de forțe dintre jucătoarele de top înaintea Turneului Campioanelor Singapore.

Vezi aici lista primelor 10 jucătoare de la Guangzhou (în funcție de clasamentul săptămânii care precede turneul)

Turneul de la Guangzhou, de categorie WTA International, îi va aduce câștigătoarei un premiu de 43.000 dolari și 280 puncte WTA. Ediția de anul trecut a fost câștigată de Monica Niculescu, după o săptămână de joc fantastică și o finală în care s-a impus cu 6-4, 6-0 în fața franțuzoaicei Alize Cornet, pe atunci 22 WTA.

 

 

 

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă