10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSingapore, începuturi: între căldură și Hunger Games. Simona Halep dă startul în...

Singapore, începuturi: între căldură și Hunger Games. Simona Halep dă startul în primul ei Turneu al Campioanelor. “Sunt gata!”

14 ore de zbor mai târziu, Singapore ne-a primit cu o combinație năucitoare între nădușeala de afară și aerul condiționat din interior, invariabil setat prea rece. Contrastul îți taie respirația. Îți sunt suficiente doar câteva minute pe străzi ca să îi apreciezi și mai mult pe jucătorii care au câștigat meciuri de tenis în sezonul asiatic. Umiditatea din insulă e cu totul și cu totul altceva.

Singurul lucru și mai călduros este atitudinea politicoșilor localnici, care te izbește încă de la aeroport. Superbul Changi este el în sine un mic stat în interiorul unui oraș-stat în care ofense considerate banale sau tolerate în alte părți, precum traversatul străzii prin locuri nepermise, aruncatul gunoiului pe jos, mestecatul de gumă (!) sau posesia de materiale pornografice îți pot aduce pedepse constând în lovituri cu bastonul sau ani buni de închisoare. Și nu funcționează “scăpatul ușor”. Sentința se execută. MAE român are grijă să te anunțe printr-un SMS încă din momentul în care ai pus piciorul în Singapore că orice legătură cu drogurile îți poate aduce pedeapsa capitală. Nu e nimic poetic sau de glumit aici: între 1991 și 2004 au fost executați mai bine de 400 de oameni, majoritatea pentru infracțiuni legate de droguri, ceea ce duce această țară într-un loc fruntaș pe plan mondial în ce privește rata de execuții în raport cu numărul de locuitori.

Din această perspectivă, William Gibson, un scriitor de SF, a descris foarte inspirat Singapore, numindu-l “un Disneyland care are pedeapsa cu moartea”.

Citește reportajul complet pe Treizecizero.ro, cu toate declarațiile Simonei Halep despre starea fizică, locul 1, meciul cu Serena, obiectiv, prezența lui Daniel Dobre în staff și multe alte detalii înainte de startul turneului.
 

Cele mai citite

Oferta lui Marcel Ciolacu pentru Piedone a picat: „Am încheiat orice dialog. Îi urez succes!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone, cel care a spus în cursul...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...
Ultima oră
Pe aceeași temă