15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSorana Cîrstea, cap de serie 1, umilită de Voegele în turneul de...

Sorana Cîrstea, cap de serie 1, umilită de Voegele în turneul de la Baku!

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 1, a suferit o înfrângere umilitoare la Baku, în turul al doilea, în fața jucătoarei Stefanie Voegele, locul 72 WTA. Deși principală favorită a turneului, Cîrstea a fost eliminată cu scorul de 6-1, 6-1.

Românca, locul 29 WTA, considerată cândva una dintre cele tinerele speranțe ale circuitului WTA, a avut parte poate de cea mai usturătoare înfrângere din carieră. Voegele, situată cu peste 40 de poziții mai jos în clasament, a învins-o pe Cîrstea în doar 50 de minute, la un scor mult prea mare având în vedere nivelul dintre cele două jucătoare, ambele de 24 de ani.

Cîrstea declara înaintea turneului de la București că nu va mai participa la openul românesc, introdus în premieră în circuitul WTA, deoarece se recupera după o accidentare și oricum urma să se pregătească pentru US Open. O explicație pentru maniera în care a fost învinsă de Voegele ar fi faptul că accidentarea la umăr încă o mai supără pe Sorana.

Procentajul jocului arată niște cifre destul de slabe pentru româncă, precum 4 duble greșeli (față de niciuna pentru Voegele).

Înfrângerea este cu atât mai surprinzătoare cu cât Cîrstea câștigase toate celelalte patru întâlniri disputate până în prezent cu Voegele. Elvețianca a trecut în primul tur de o altă româncă, Alexandra Cadanțu, 131 WTA, cu scorul de 6-1, 6-4.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă