12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSorana Cîrstea, perioadă excelentă, încununată cu o calificare pe taboul principal al...

Sorana Cîrstea, perioadă excelentă, încununată cu o calificare pe taboul principal al Turneului de la Praga

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (131 WTA) a reușit, săptămâna trecută, să pășească până în optimile turneului WTA de la Istanbul, iar, luni, Sorana a obținut și accesul pe tabloul de simplu al puternicului Turneu Internațional de la Praga.

Cîrstea a prins un loc pe tabloul principal al competiţiei din capitala Cehiei, dotate cu premii în valoare totală de 500 000 de dolari, după ce a trecut în ultimul tur al calificărilor de franţuzoaica Amandine Hesse (160 WTA). Sorana Cîrstea s-a impus în trei seturi, 7-6, 4-6, 6-2, după două ore şi 11 minute de joc.

Va fi a treia prezenţă din 2016 pentru a 131-a jucătoare a lumii pe tabloul principal al unui turneu WTA, după cele de la Rio de Janeiro şi Istanbul. Sportiva în vârstă de 26 de ani va juca în runda inaugurală a turneului cu australianca Samantha Stosur, a 25-a în clasamentul mondial.

Va fi a cincea confruntare directă dintre Stosur şi Cîrstea. Românca are o singură victorie în duelurile precedente, în turul 1 al ediţiei din 2012 a Australian Open.

Cîrstea, ajutată și de Ion Țiriac

Sorana Cîrstea a mai primit o veste bună în această perioadă: a primit un wild-card pentru turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, organizat de Ion Ţiriac, în perioada 29 aprilie – 8 mai.

În afara târgoviştencei, doar jucătoare din Spania au mai primit invitaţii pentru turneul din capitala Spaniei, câştigat anul trecut, la dublu, de Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă