21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSteaua, eliminata incredibil de Rapid II!

Steaua, eliminata incredibil de Rapid II!

Steaua, campioana Romaniei, echipa care dorea sa intre in grupele Ligii Campionilor, formatia care si-a propus sa castige titlul national si Cupa UEFA, a fost eliminata ieri, incredibil, de echipa a doua a Rapidului in faza 16-imilor de finala ale Cupei Romaniei! Jocul a avut nevoie de prelungiri si penaltyuri, mergandu-se cap la cap pana la 7-7, atunci cand Nesu a ratat, iar Negrut a transformat! Campioana a fost eliminata, iar acest lucru nu s-a petrecut intr-un meci in care Steaua sa fi jucat cu juniorii, ci cu fotbalisti de la prima echipa!
Rapid II, FCM Targoviste, Petrolul Ploiesti, Cetate Suceava sunt premiantele 16-imilor de finala ale Cupei Romaniei la fotbal sau, daca vreti, Steaua, FC Arges, Gloria Bistrita, Sportul Studentesc sunt marile perdante ale aceleiasi faze, la capatul unor meciuri excelente.
Dinamo a invins pe Dunarea Galati cu 1-0 dupa ce cu numai trei minute inainte de reusita bucurestenilor gazdele de la Dunare ratasera un penalty; Rapid a castigat cu 1-0 la Resita, la capatul unui joc foarte disputat; Farul Constanta, “campioana provinciei”, a fost condusa cu 1-0 si a revenit in repriza secunda cu un efort imens; Poli Timisoara a fost condusa de CS Otopeni si a terminat prima repriza la egalitate, pentru a se dezlantui in repriza secunda… sunt doar cateva dintre surprizele “partiale” ale Cupei Romaniei, competitie care a intrebuintat serios prim-divizionarele pentru a merge – unele – mai departe. Dincolo de toate insa sta chinul Stelei in Giulesti.
Nu mai putin de sase din cele 16 meciuri ale etapei au avut nevoie de prelungiri, semn ca formatiile din esalonul secund s-au predat cu greu. Apoi, patru partide – in Giulesti, la Medias si Brasov – au avut nevoie de penalty-uri!

Mihai Stoica a plecat la pauza!

Presedintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a avut un conflict verbal cu suporterii de la tribuna intai a stadionului Giulesti, in urma acestor incidente parasind stadionul la pauza. In minutul 22, un suporter rapidist de la tribuna intai l-a provocat verbal pe oficialul stelist, dar acesta nu i-a raspuns, cerand, in schimb, interventia fortelor de ordine. In minutul 40 al partidei, scandalul a reinceput cand acelasi suporter a vociferat din nou la adresa presedintelui stelist, care le-a cerut jandarmilor sa-l amendeze pe fanul rapidist. In ajutorul suporterului au sarit alti doi spectatori de la tribuna intai, care s-au contrat verbal cu luptatorul Catalin Zmarandescu, bodyguard al patronului stelist Gigi Becali. Zmarandescu si alti bodyguarzi s-au indreptat apoi spre suporterii rapidisti, fiind opriti cu greu de jandarmi, pentru ca situatia sa nu degenereze. Reprezentantii fortelor de ordine au incercat apoi sa-i evacueze pe bodyguarzii oficialilor stelisti, dar dupa interventia oficialilor rapidisti, Constantin Zotta si Roberto Verdes, situatia a revenit la normal. Imediat dupa ce arbitrul Robert Dumitru a fluierat sfarsitul primei reprize, Mihai Stoica a parasit tribuna oficiala a stadionului Giulesti-Valentin Stanescu impreuna cu administratorul stadionului Steaua, Virgil Becali, si cu bodyguarzii care i-au insotit la meci, la partida ramanand, ca reprezentant al Stelei, numai directorul executiv Valeriu Argaseala.

“Antrenament” inainte de Dinamo si Feyenoord

Tehnicianul Razvan Lucescu a declarat, dupa partida cu FCM Resita, din 16-imile Cupei Romaniei, ca Rapid a facut un “bun antrenament oficial” inaintea meciurilor cu Dinamo si Feyenoord, din Divizia A, respectiv Cupa UEFA. “In nici un caz nu am sfidat adversarul, nu ne-am gandit ca va fi usor, pentru ca am avut o experienta anul trecut la Braila, unde, din relaxare si superficialitate, am intrat in teren crezand ca simpla prezenta ne va face castigatori”, a subliniat Lucescu.

Rezultatele partidelor din 16-imi:

Gaz Metan Medias (B3)-Otelul Galati 2-4 (0-0, 0-0, 0-0)
dupa penalty-uri
FCM Resita (B3)-Rapid Bucuresti 0-1(0-0)
Ilyess '58
Callatis Mangalia (B1)-Pandurii Targu Jiu 0-2 (0-1)
Buca '26, Negut '90+2
Gloria Buzau (B1)-Farul Constanta 1-2 (1-0)
C. Petre '29 / Lungu '55, T. Moldovan '72
CS Otopeni (B2)-Poli Timisoara 2-5 (2-2)
Celpan '3, Danalache '35 / Bandar '14 – autogol, G. Coman '39, Caramarin '53, Naidin '72, G. Bucur '82
CFR Timisoara (B3)-FC National 1-3 (0-1)
Mera '83 / Fl. Bad '26, 62, M. Oprea '74
Rapid II Bucuresti (B2)-Steaua Bucuresti 8-7 (0-0, 0-0, 0-0)
dupa penalty-uri
Dunarea Galati (B1)-Dinamo Bucuresti 0-1 (0-0)
Grigorie '51
Unirea Dej (B3)-Poli Iasi 0-2 (0-1)
Onofras '5 pen., Vrajitoarea '77
FC Bihor (B3)-Jiul Petrosani 0-2 (0-1)
Movila '28, '88
FCM Targoviste (B1)-FC Arges 3-2 (1-1, 2-2, 3-2)
Balasa '39 pen, Ciolca '70, Badoiu '101 / Costescu '20, Bilasco '57
Petrolul Ploiesti (B2)-Gloria Bistrita 2-1 (0-0, 1-1, 1-1)
C. Ilie '80, Hadnagy '115 / Karamian '90
Cetate Suceava (B1)-Sportul Studentesc 2-1 (0-1)
Sitaru '61 pen, '66 / Ferfelea '8
Gloria II Bistrita (B3)-FC Vaslui 1-2 (1-0, 1-1, 1-1)
R. Radu 40 / Badea '50, Cl. Raducanu '107
FC Brasov (B1)-FCM Bacau 4-6 (0-1, 1-1, 1-1)
Peres '73 / C. Maghici '24 – autogol
dupa penalty-uri
U Craiova (B2)-CFR Cluj s-a disputat dupa inchiderea primei editii

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă