11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialSteluța Duță, triplă campioană europeană la box feminin, vrea cucerirea titlului mondial

Steluța Duță, triplă campioană europeană la box feminin, vrea cucerirea titlului mondial

Pugilista Steluţa Duţă, campioană europeană pentru a treia oară, și-a fixat drept următor obiectiv câștigarea titlului mondial. Ea a cucerit aurul la Campionatele Europene de box feminin, competiție desfășurată la București, săptămâna trecută.

"Sper că toată lumea este mulţumită de rezultatele pe care le-am obţinut noi la aceste europene. A fost un an greu, am muncit foarte mult, am tras foarte mult pentru că am trecut şi prin nişte accidentări, însă important este că această competiţie a ieşit bine. Consider că mi-am arătat valoarea şi am ieşit a treia oară campioană europeană la mine acasă. Anul acesta este şi Campionatul Mondial, îmi doresc foarte mult să boxez bine şi acolo şi să câştig titlul, singurul care îmi lipseşte din palmares. Acesta este noul meu obiectiv, să ies campioană mondială", a spus Steluţa Duţă, potrivit Mediafax.

De asemenea, Marilena Florina Radu, vicecampioană europeană la categoria 81 de kilograme, îşi doreşte medalia de aur la Campionatele Mondiale organizate între 13 şi 25 noiembrie, în localitatea Jeju din Coreea de Sud. "A fost prima mea participare la un Campionat European de seniori şi sunt foarte bucuroasă că am reuşit să câştig o medalie. La Campionatul Mondial vreau mai mult, vreau să termin pe prima treaptă", a spus Marilena Florina Radu.

Cele cinci sportive din lotul României care au câştigat medalii la Campionatele Europene de box feminin au făcut, luni, împreună cu antrenorii lor, un tur de onoare al Capitalei cu o limuzină închiriată de Federaţia Română de Box.

România a obţinut la Campionatele Europene de la Bucureşti, încheiate sâmbătă, cinci medalii: una de aur (Steluţa Duţă), una de argint (Marilena Florina Radu) şi trei de bronz (Simona Sitar, Cristiana Stancu, Luminiţa Turcin).

Cele mai citite

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă