10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialStuttgart 2015: Simona Halep vs Sara Errani. Avancronica unui nou test al...

Stuttgart 2015: Simona Halep vs Sara Errani. Avancronica unui nou test al româncei

Stuttgart 2015. Simona Halep, cap de serie 2, o întâlnește pentru a treia oară în cariera sa pe Sara Errani, 15 WTA. Cele două se vor lupta, vineri, pentru un loc în semifinalele turneului de categorie Premier de la Stuttgart, Germania.

Simona Halep, numărul 3 mondial, a început aproape de potențialul său maxim turneul german, cu toate că în primul său meci a avut parte de un duel dificil cu Garbine Muguruza. Românca și-a luat revanșa în fața ibericei, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, după ce pierduse primele două întâlniri cu aceasta.

În sferturi, Simona va întâlni din nou o adversară complicată, în fața căreia se află la egalitate, scor 1-1 în meciurile directe, fiecare trecându-și în cont câte o victorie la un scor radical. Românca a întâlnit-o prima dată pe Errani, în 2013, la Miami, când italianca se impunea cu 6-1, 6-0. Simona și-a luat revanșa, în 2014, scor 6-2, 6-0, la Doha, acolo unde ulterior câștiga și titlul. 

Citește și Exclusiv. Marius Copil: “Vreau în turnee ATP 250, acolo este locul meu.” Ce probleme întâmpină la Challenger

Anul 2015 este unul pe care Simona l-a început în forță, ajungând la un record de victorii/înfrângeri de 25-3. În schimb Errani are un record de 19-8. Cea mai mare performanță a Sarei Errani din acest an rămâne titlul câștigat la Rio de Janeiro, turneu de categorie WTA International. Românca are 3 titluri, de categorie superioară, și doar 2 înfrângeri, dintre care una în fața liderului mondial Serena Williams, astfel că o comparație, în acest sens, între cele două, este de prisos.

Errani, în vârstă de 27 ani, rămâne în schimb o foarte mare luptătoare, experiența sa fiind grăitoare. Italianca are 8 titluri de simplu în palmares și mai ales 25 de dublu, ea fiind o expertă a tenisului la dublu, unde o lungă perioadă de timp a fost lider mondial. În 2012 a disputat singura sa finală de Grand Slam la simplu, Roland Garros, însă a pierdut în fața Mariei Șarapova, la fel cum și Simona a pierdut, tot în fața rusoaicei singura sa finală la acest nivel, tot la Paris.

Citește și Tenis pe cheltuiala părinților: “Dacă nu ajungi în top 10 nu te susține nimeni”. Cum era pe vremea lui Andrei Pavel

Sara Errani a disputat două partide, față de doar una a Simonei, în cadrul turneului de la Stuttgart. În primul tur a produs o mare surpriză prin eliminarea polonezei Agnieszka Radwanska (a 7-a favorită), scor 7-6(10/8), 6-4. În runda următoare, Errani a eliminat una dintre cele mai în formă tinere jucătoare din circuit, după 6-4, 6-1 cu Zarina Dias (32 WTA).

Errani rămâne o jucătoare chiar mai periculoasă decât Mugurza, poate nu la fel de agresivă, dar cu siguranță stă mai bine din punct de vedere tactic. Astfel, Sara va fi mai apropiată ca valoare de nivelul Simonei Halep, motiv pentru care spectacolul va fi asigurat și de această dată.

Citește și BRD Năstase-Țiriac Trophy: Gilles și Monfils s-au calificat în sferturi. Programul și rezultatele de joi

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...
Ultima oră
Pe aceeași temă