10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSuedia, surpriza CE de handbal feminin! A încheiat turneul pe podium

Suedia, surpriza CE de handbal feminin! A încheiat turneul pe podium

Naționala feminină de handbal a Suediei a încheiat Campionatul European cu medalia de bronz, după ce s-a impus în finala mică, în fața campioanei en-titre, Muntenegru, cu scorul de 25-23.

Cu toate că nu era cotată cu mari șanse, naționala Suediei, una care a crescut de la un turneu la altul, a produs marea surpriză. Finala mică a fost una foarte echilibrată, niciuna dintre echipa nereușind să se desprindă la mai mult de 3 goluri. Mai întâi a condus campioana europeană en-titre cu 8-5, în prima repriză, după care suedezele au redus din diferență, iar la pauză muntenegrencele conduceau cu doar un gol distanță, 12-11. În runda a doua a venit rândul Suediei să conducă în două rânduri la 3 goluri distanță, ca în finală scorul să fie stabilit la 25-23.

Suedia a evoluat în mare parte fără Linnea Torstenson, jucătoarea de la CSM București, care a fost eliminată în prima repriză. Colegele sale i-au acoperit însă lipsa foarte bine, iar Suedia a obținut mai mult decât spera la începutul turneului.

În semifinale, Suedia a fost eliminată de Norvegia, campioană olimpică, scor 25-29. Muntenegru a cedat în fața Spaniei, cea de a doua finalistă a turneului, scor 18-19. Finala mare a CE Ungaria și Croația se dispută tot duminică, de la ora 19.00.

Suedia are 4 titluri de campioană europeană, însă toate câștigate înainte de 2004. La turneele din ultimii 10 ani suedezele nu au ajuns în semifinale, fiind eliminate chiar și în preliminari, la CE Austria 2010.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă