15.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialSuperba serie a lui Marin Cilic, campion de Grand Slam în premieră....

Superba serie a lui Marin Cilic, campion de Grand Slam în premieră. Cum a câștigat Cilic US Open

Pentru a treia oară la rând la New York, Cilic a jucat un tenis imparabil, pe care oponentul său din ziua respectivă nu l-a putut contracara. Sportivul croat s-a impus cu 6-3,6-3,6-3 în fața japonezului Kei Nishikori, în finala US Open.

În spatele serviciului puternic și a loviturilor bubuitoare, Cilic a arătat că poate și mai mult decât atât: poate lovi și din alergare, grație unei deplasări din ce în ce mai îmbunătățite și a felului în care acoperă spațiul folosindu-se de lungimea brațelor. Poate obține adâncime pentru un rever tot mai solid de la o zi la alta, poate să nu-și piardă forehandul sub presiune, poate inova cu câte un lob surprinzător din când în când, poate pasa fără emoții și mai poate câștiga și rally-uri lungi, în care teoria ne zice că ar pleca dezavantajat. 

Foarte naturale reacțiile lui de la conferință: a părut greu de convins că oamenii i se adresează cu sintagma “Grand Slam Champion”, s-a înroșit când i s-a spus că e “erou în Croația”, a făcut referire și s-a raportat la succesul lui Ivanisevic de la Wimbledon (“orice croat ține minte și acum unde era în ziua când a câștigat Goran la Wimbledon”), a găsit timp să-i scuze pe jurnaliștii croați, prezenți în număr de fix zero la US Open ("da, ei ar vrea să vină la turneele mari, dar criza e de vină. Toată lumea strânge cureaua") și s-a arătat mai preocupat de ce va să vină, decât de finala în sine (“sper că nu va urma o perioadă de mahmureală post-succes”). Plus concluzia: "Pentru toți ceilalți jucători care muncesc din greu, acesta este un motiv de speranță și un semn că, dacă muncești, vei obține rezultatele dorite". 

Citește analiza completă a finalei US Open pe Treizecizero.ro

 

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...
Ultima oră
Pe aceeași temă