10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSurpriză în Cupa Davis: Spania, eliminată din Grupa Mondială

Surpriză în Cupa Davis: Spania, eliminată din Grupa Mondială

Spania, cea mai titrată echipă de Cupa Davis din ultimii 15 ani, cu nu mai puțin de 5 titluri în palmares, a fost eliminată în play-off-ul Grupei Mondiale, de către echipa Braziliei, scor 3-1. Ibericii au evoluat la Sao Paulo fără cei mai buni jucători ai Spaniei, Rafael Nadal și David Ferrer.

Spania a produs surpriza Cupei Davis în acest an, fiind eliminată din primul eșalon al Cupei Davis. Echipa Spaniei a fost formată din: Roberto Bautista Agut (15 ATP), Pablo Andujar (44 ATP); Marc Lopez/David Marrero (13/11 ATP dublu). Rafael Nadal, numărul 2 mondial și David Ferrer, numărul 5, nu au făcut parte din lotul ibericilor, primul dintre ei suferind o accidentare în această vară. 

Brazilienii au evoluat cu echipa: Thomaz Bellucci (83 ATP), Rogerio Dutra Silva (201); Bruno Soares/Marcelo Melo (6/5 ATP dublu).

Rezultatele întâlnirii au fost: Agut – Silva 6-3, 6-1, 6-0; Bellucci – Andujar 6-3, 7-6(6), 6-4; Melo/Soares – Lopez/Marrero 6-3, 7-5, 7-5; Bellucci – Agut 6-4, 3-6, 6-3, 6-2.

Chiar și fără Nadal sau Ferrer, echipa trimisă în teren de spanioli este mult mai bine clasată față de cea a brazilienilor, motiv pentru care rezultatul este cu atât mai neașteptat.

Spania a câştigat Cupa Davis în 2000, 2004, 2008, 2009 şi 2011.

Tot în Cupa Davis, echipa României a învins în acest week-end reprezentativa Suediei în play-off-ul Grupei I zona Euro/Africană.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă