30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialTENIS: Surpriză la Australian Open

TENIS: Surpriză la Australian Open

Irina Begu s-a calificat in turul al doilea la Australian Open, în  primul turneu de Grand Slam al anului, luni, la Melbourne după ce a învins-o cu 6-4, 0-6, 6-1 pe Angelique Kerber (Germania). 

Citește și: Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Australian Open, după ce a trecut de Knapp. Primele reacții și următoarea adversară

Begu (24 ani, 42 WTA), care pierduse ambele meciuri din acest an, reușește cel mai important rezultat din cariera sa, după ce în toamna anului trecut o elimina pe rusoaica Ekaterina Makarova, atunci numărul 12 mondial, la turneul de la Moscova, conform Agerpres.

Begu a câștigat primul set cu 6-4, după ce a avut 5-2, însă apoi l-a cedat la zero pe al doilea. Românca a reușit o revenire spectaculoasă în manșa decisivă și a obținut o victorie incredibilă în aproape două ore de joc (o oră și 56 minute). Begu a reușit cinci ași, dar a și comis cinci duble greșeli (Kerber patru) și 55 de erori neforțate (Kerber 35), fiind net superioară la loviturile câștigătoare, 39 față de 8.

În ultimii doi ani, Kerber s-a oprit în optimile turneului de la Melbourne, în timp ce Begu a pierdut în primul tur la edițiile din 2012 și 2014, iar în 2013 a fost eliminată în turul secund.

Irina Begu, care și-a asigurat un cec de 50.000 de dolari australieni și 70 de puncte WTA, este la prima victorie în fața germancei, după ce Kerber (27 ani, 9 WTA) a învins-o în 2013, în turul doi la Indian Wells, cu 6-3, 6-2.

Românca o va întâlni în turul secund pe Katerina Siniakova (Cehia), o jucătoare de 18 ani, aflată pe locul 81 în lume, și va avea astfel posibilitatea să își ia revanșa după ce a fost eliminată de aceasta în primul tur la Shenzhen, cu 6-7 (5), 6-4, 6-1, în urmă cu două săptămâni. Siniakova a învins și ea o jucătoare cu nume, rusoaica Elena Vesnina, cu 6-2, 7-5.

Begu este a doua jucătoare română care trece de primul tur la ediția din acest an a turneului de la Melbourne, după Simona Halep (N. 3), care a dispus cu 6-3, 6-2 de Karin Knapp (Italia). Alexandra Dulgheru a fost învinsă cu 6-3, 6-4 de Jarmila Gajdosova (Australia).

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă