20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSURPRIZĂ la Bucharest Open 2015: Ce spune Andreea Mitu înaintea turneului

SURPRIZĂ la Bucharest Open 2015: Ce spune Andreea Mitu înaintea turneului

Andreea Mitu, locul 68 WTA, a pregătit o surpriză pentru turneul WTA de la București, care va debuta pe 11 iulie. Românca a anunțat că va evolua și în cadrul turneului de dublu, urmând să facă public numele partenerei sale.

Andreea Mitu, una dintre cele mai surprinzătoare jucătoare ale României din prima jumătate a anului, va participa, în premieră, la București, atât la simplu cât și la dublu.

“Voi participa în turneul de simplu și în cel de dublu. Numele partenerei de dublu rămâne deocamdată o surpriză”, a declarat Andreea Mitu pentru România liberă.

“Anul trecut, la meciul pierdut, am avut foarte mari emoții. Chiar dacă publicul era de partea mea, eram într-o cădere liberă. Am avut un mic gând ca anul acesta să joc celălalt turneu (n.r. Bastad), dar a dispărut repede din mintea mea. M-am obișnuit deja cu publicul de la București și sper să fie din ce în ce mai bine.” La ediția de anul trecut, Andreea era eliminată în primul tur, după un meci lung, în trei seturi.

Citește și GALERIE FOTO. Favoritele turneului WTA București 2015! Ce va face Simona Halep

“Tenisul meu s-a schimbat mult și cu siguranță este pe o pantă ascendentă. Pot spune că m-am maturizat foarte mult, chiar dacă poate s-a întâmplat mai târziu. Cred că un punct forte în jurul cărui aș vrea să-mi contruiesc jocul, în continuare, este agresivitatea.

Andreea spune că pe teren contează foarte mult sprijinul de la apropiați, însă preferă să nu fie multe persoane în boxa oficială. “Tenisul ne-a învățat să fim individualiști, să încercăm să luăm singuri cele mai bune decizii acolo pe teren. Însă o vorbă din boxa ta, de la exchipă contează foarte mult. Când mă uit în boxa mea din tribune vreau să văd antrenorul, poate și pe Ionuț, preparatorul fizic. Să mă uit la o singură persoană, care să-mi zică ceva atunci când am nevoie de susținere. Așa când sunt zece acolo e destul de derutant.

Românca va evolua înaintea turneului de la București, la Wimbledon, al doilea grand slam unde va juca pe tabloul principal.

“Mai departe vreau să joc la Wimbledon, iar după București la Bad Gastein (Austria), iar apoi vedem și în funcție de clasament. Acum mi-au fost date puțin peste cap planurile, într-un sens pozitiv, deoarece nu mă așteptam să intru așa bine în prima sută (n.r. a făcut pasul de pe locul 100 WTA direct pe poziția 68, după Roland Garros). 

Întrebată dacă România se va putea baza pe ea și la Olimpiada de la Rio, din 2016, Andreea a spus că speră să aibă clasamentul necesar: “Cu siguranță mi-aș dori asta. Era un gând fugitiv acum câțiva ani, dar e din ce în ce mai realist.” 

Anul 2015 este cel mai bun din cariera Andreei Mitu, ea având mai multe performanțe: primele victorii WTA, prima prezență pe un tablou principal de grand slam, prima optime la un grand slam, prima clasare în top 100 mondial, primele victorii la jucătoare de top (Karolina Pliskova 12 WTA, Eugenie Bouchard 6 WTA). 

Citește și Bucharest Open 2015: Au fost puse în vânzare biletele. Cât costă cel mai ieftin tichet

 

 

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă