12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialTecău, despre duelul cu Slovacia: "Mă bucur că jucăm în locul în...

Tecău, despre duelul cu Slovacia: “Mă bucur că jucăm în locul în care am copilărit”

Horia Tecău a spus, înaintea duelului România – Slovacia, din Cupa Davis, că se bucură pentru faptul că meciul va avea loc la Constanța, locul în care a copilărit. Campionul de la Wimbledon consideră că reprezentativa românească are șanse mari.

“Cupa Davis este o competiție internațională. Jucăm ca echipă națională și, chiar dacă fiecare dintre noi avem rezultate bune la individual, dorim să reușim și ca echipă națională. Împotriva Slovaciei avem o șansă bună, jucăm acasă, sper că o să avem un public gălăgios, care să ne susțină până la capăt. Mă bucur că autoritățile locale au făcut totul posibil ca să jucăm acest meci aici, la Constanța, locul unde am copilărit practic, și sper să ne ajute și lucrul acesta”, a declarat Tecău, potrivit Mediafax.

El a spus că în zilele premergătoare întâlnirii jucătorii se vor acomoda cu suprafața de joc, pentru ca la sfârșitul săptămânii să fie în formă maximă. “Facem acomodarea rapidă pe zgură și cel mai important este să ieșim câștigători la sfârșitul acestui week-end. Nu contează cine va aduce punctele. În următoarele zile la asta ne vom concentra, vom încerca să avem cea mai bună pregătire, ca vineri să fim în cea mai bună formă. Ne dorim foarte mult să ajungem la un meci de baraj (play-off-ul pentru Grupa Mondială). Vom da în acest week-end tot ce vom putea pe teren și sperăm ca la sfârșitul întâlnirii să fie un rezultat pozitiv pentru noi”, a spus Tecău, care a precizat că aceasta ar putea fi cea mai frumoasă vară pe care a avut-o. “Deja este frumoasă, nu se putea mai bine pentru mine ca, după succesul la Wimbledon, să vin și să joc un meci de Cupa Davis la Constanța, în clubul în care am copilărit. Mi-aș dori foarte mult să continuu acest vis și să obținem o victorie în acest week-end.”

Tenismanul crede că sâmbătă, în partida de dublu, va juca împotriva dublului Klizan – Zelenay și, împreună cu Florin Mergea, vor reuși să câștige meciul. “Nu l-am mai întâlnit pe Klizan la dublu, și nici la simplu (locul 38 ATP), dar este un jucător bun, care participă și la multe turnee de dublu. Nu are un partener stabil, dar cu siguranță vom trata meciul de dublu foarte serios. Îl cunoaștem mai bine pe Zelenay, un jucător pe care l-am întâlnit mulți ani în urcarea spre topul clasamentului. L-am văzut și la Wimbledon, l-am urmărit la câteva antrenamente și pentru meciul de sâmbătă vom face împreună (cu Florin Mergea) un plan ca să învingem. Probabil cu Klizan cu Zelenay vor juca sâmbătă”, a mai spus Horia Tecău.

El se așteaptă ca, jucând acasă, publicul să umple arena, să fie “gălăgios” și să reprezinte astfel un avantaj pentru echipa României. “Avem nevoie de un public care să ne încurajeze de la primul punct până la ultimul, care să ne dea un avantaj. Avem avantajul de a juca acasă și trebuie să-l fructificăm. Sperăm să vină cât mai mulți încă de vineri, să-i luăm pe sovaci tare, să simtă că suntem o echipă unită, cu o galerie puternică și să-i descurajeze puțin. De asta avem nevoie vineri”, a mai declarat Tecău.

Întâlnirea dintre România şi Slovacia va avea loc în perioada la sfârşitul acestei săptămâni, pe terenul central de la tenis Club Idu Mamaia-Constanța. Echipa care va câştiga întâlnirea se va califica în play-off-ul pentru Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.

Cele mai citite

Irina Begu, în „sferturile” turneului ITF de la Wiesbaden

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Wiesbaden, după ce a învins-o în trei seturi pe elveţianca Simona...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă