14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTecău și Rojer, calificați în finala probei de dublu la Cincinnati

Tecău și Rojer, calificați în finala probei de dublu la Cincinnati

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 4.362.385 dolari, în urma victoriei cu 6-3, 7-6 (5) în fața fraților americani Bob și Mike Bryan.

Tecău și Rojer, capi de serie numărul cinci, s-au impus într-o oră și 18 minute în meciul cu favoriții numărul doi. Învingătorii au avut 7 ași în acest meci, față de 4 pentru americani, dar cuplul româno-olandez a făcut și 3 duble greșeli (2 pentru gemenii Bryan), potrivit Agerpres.

Serviciul a fost determinant pentru acest meci, în care americanii nu și-au creat nicio minge de break, iar Tecău și Rojer au avut două, una transformată în primul set.

A fost a doua victorie consecutivă pentru Tecău și Rojer în fața perechii americane, după cea din semifinalele Turneului Campionilor de anul trecut (6-4, 6-4), cuplul româno-olandez câștigând apoi trofeul. Frații Bryan s-au impus în primele patru confruntări, în optimi la Mastersul de la Madrid, în sferturi la Mastersul de la Cincinnati, în semifinalele Mastersului de la Paris și în grupă la Turneul Campionilor, toate în 2014.

În finală, Tecău și Rojer vor înfrunta perechea croato-braziliană Ivan Dodig/Marcelo Melo, care a trecut în semifinală cu 6-4, 6-1 de canadienii Daniel Nestor/Vasek Pospisil. Bilanțul meciurilor directe este egal, după o victorie reușită de Dodig și Melo în semifinale la Roland Garros, anul trecut, și una realizată de Tecău și Rojer în grupă la Turneul Campionilor de anul trecut.

Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 126.550 și 600 de puncte ATP. Tecău, vicecampion olimpic la Rio, mai are un titlu câștigat la Cincinnati, în 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă