17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialTenis: Angelique Kerber a câștigat US Open

Tenis: Angelique Kerber a câștigat US Open

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber a câștigat al doilea titlu de Mare Șlem din carieră impunându-se sâmbătă în finala US Open în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-4, în 2 ore și 7 minute, în fața cehoaicei Karolina Pliskova.

Kerber, care deja își asigurase primul loc mondial, reușind să o detroneze pe americanca Serena Williams înaintea acestui meci, este prima jucătoare din Germania care se impune la New York după Steffi Graf, în 1996.

Ea a început și a încheiat anul cu un titlu de Mare Șlem, după ce în ianuarie s-a impus la Melbourne în Openul Australiei.

În urma acestei victorii, Angelique Kerber a intrat în posesia unui cec de 3,5 milioane de dolari și a 2.000 puncte WTA.

Pliskova rămâne astfel pe locul 6 în clasamentul mondial. Dacă ar fi câștigat finala, de luni ea ar fi depășit-o pe românca Simona Halep (eliminată de Serena Williams în sferturile de finală la US Open), ocupanta locului 5.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă