5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTenis. Elveția câștigă pentru prima dată Cupa Davis

Tenis. Elveția câștigă pentru prima dată Cupa Davis

Echipa Elveției a câștigat pentru prima dată în istorie Cupa Davis, competiție considerată a fi o Cupă Mondială a tenisului. Elvețienii, cu Roger Federer pe teren, au învins Franța cu scorul de 3-1.

O adevărată forță în istoria Cupei Davis și de 9 ori campioană, Franța a fost dominată în toate cele trei zile de un lot al Elveției din care nu au lipsit legendarul Roger Federer sau Stanislas Wawrinka. Finala competiției, desfășurată între 21-23 noiembrie, în Franța, a fost una dintre cele mai urmărite din istorie, înregistrând totodată un record de asistență. Nu mai puțin de 27.432 de persoane au fost prezente, vineri, la Lille, acesta fiind cel mai mare număr de spectatori din istoria unui meci de Cupa Davis.

Rezultate: Wawrinka – Tsonga 6-1, 3-6, 6-3, 6-2 (victorie Elveția); Monfils – Federer 6-1, 6-4, 6-3 (Franța); Federer/Wawrinka – Gasquet/Benneteau 6-3, 7-5, 6-4 (Elveția); Federer – Gasquet 6-4, 6-2, 6-2 (Elveția).

Pentru Elveția au jucat Roger Federer (2 ATP) și Stan Wawrinka (4 ATP). Chiudinelli și Lammer nu au mai fost nevoiți să evolueze, ei ocupând rolul de rezerve.

Francezii i-au trimis în teren pe Jo-Wilfried Tsonga (12 ATP), Gael Monfils (19 ATP) și perechea de dublu Julien Benneteau/Richard Gasquet (primul dintre ei – nr. 5 ATP la dublu/al doilea – 26 ATP la simplu).

În această competiție România a ajuns de trei ori în finală, însă nu a cucerit niciodată Salatiera de Argint. Ilie Năstase și Ion Țiriac au dus România până în ultimul act în anii: 1969, 1971 și 1972.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă