21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTenis: Florin Mergea a câștigat turneul de la Hamburg, titlul carierei sale!

Tenis: Florin Mergea a câștigat turneul de la Hamburg, titlul carierei sale!

Florin Mergea a câștigat, alături de coechipierul său de tenis la dublu, croatul Marin Draganja, turneul de tenis de la Hamburg, cu premii totale în valoare de 1,9 milioane euro. Câștigarea turneului de categorie ATP 500, a treia după Grand Slam și Masters, este cea mai mare performanță din cariera tenismenului român, după semifinala de la Wimbledon.

Perechea Mergea/Draganja s-a impus în finală împotriva cuplului Alexander Peya/Bruno Soares (Austria/Brazilia), cap de serie numărul 1, cu scorul de 6-4, 7-5, într-o oră și 18 minute. Mergea și Draganja au reușit două break-uri, în timp ce adversarii lor au avut doar unul.

Draganja, 23 de ani, ocupă locul 38 la dublu, în timp ce Florin Mergea, cu 6 ani mai în vârstă, este numărul 41 ATP la dublu. Perechea Mergea/Draganja ocupă locul 19 în clasamentul pe echipe. Singurul tenismen român activ care a mai câștigat un turneu de dublu de categorie ATP 500 este Horia Tecău.

Hamburg Open este cel de-al doilea titlu pentru Mergea anul acesta. El a mai câștigat în carieră turneele de tenis de la Vina del Mar (2014) și cel de la Viena (2013), ambele de categorie ATP 250.

Ascensiunea pentru Mergea a început anul trecut, când alături se impunea în Capitala Austriei, alături de cehul Lukas Rosol. Anul acesta a schimbat 5 parteneri, turneul din Chile câștigându-l alături de austriacul Oliver Marach. Importantă pentru evoluția românului este colaborarea bună pe care o are cu Marin Draganja. Cei doi au reușit cea mai mare performanță a carierei lor, semifinale la Wimbledon, anul acesta, chiar la al doilea turneul la care au jucat împreună.

Cu un an exploziv, care anunță alte victorii mari pentru român, Florin Mergea are toate șansele să-l ajungă din urmă pe Horia Tecău, în clasamentul ATP. Tecău rămâne în continuare românul cu cele mai multe turnee de tenis la dublu câștigate, 20, plus alte 14 finale pierdute.

Turneul de tenis de la Hamburg le va aduce lui Mergea și Draganja un cec în valoare de aproximativ 85.000 euro și 500 de puncte ATP. Mergea a ajuns, după ultimul său titlu, la premii totale de aproximativ 460.000 dolari.

Cele mai citite

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă