19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTENIS. Garbine Muguruza a câștigat turneul de la Roland Garros, după ce...

TENIS. Garbine Muguruza a câștigat turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Serena Williams

Jucătoarea spaniolă de tenis Gabrine Muguruza (22 de ani) a câștigat finala de la Roland Garros, impunandu-se cu 7-5, 6-3, in fata favoritei Serena Williams, numărul 1 mondial. Muguruza, numărul 4 mondial, câștigă, astfel primul turneu de mare șlem din cariera sa. E cea de-a doua finală de Grand Slam consecutivă pierdută de Serena Williams, după cea de la Australian Open.

Garbine Muguruza a început mai bine meciul şi a câştigat împotriva serviciului în game-ul cinci, însă liderul mondial, Serena Williams, nu a cedat şi a revenit la 4-4, iar setul s-a decis în prelungiri. Sportiva din Spania a făcut break-ul la 5-5 şi a închis setul în favoarea sa, scor 7-5, după ce a salvat două şanse de rebreak ale adversarei.

Manşa secundă a debutat, tot cu jucătoarea din Spania, a patra favorită pe lista capilor de serie, a câştigat pe serviciul Serenei, dar americanca s-a redresează rapid, a făcut break-ul şi a egalat la 1-1. Muguruza a rupt din nou echilibrul, scăpând de un game greu pe propriul serviciu şi ajunge la 4-2 în setul al doilea, iar la 5-3, Serena Williams a salvat patru mingi de meci pe propriul serviciu, însă nu a mai avut ce face în game-ul 10, câştigat de Muguruza, care a închis şi meciul în favoarea sa.

Serena Williams a reuşit 7 aşi, faţă de 4 ai adversarei, care a comis şi mai multe duble greşeli, 9 la număr. Liderul mondial a avut 23 de lovituri câştigătoare, în timp ce Muguruza, doar 18 şi 25 de greşeli neforţate. Sportiva din Spania a stat însă mai bine la procentajul primului serviciu, 58 la sută faţă de 49 la sută Serena Williams.

S-a terminat 7-5, 6-4 pentru Garbine Muguruza, care a câştigat primul trofeu de Mare Şlem din carieră, după ce anul trecut a ratat această şansă, fiind învinsă în finala de la Wimbledon, chiar de Serena Williams, care nu a reuşit să egaleze recordul deţinut de Steffi Graff, de 22 de titluri de Mare Şlem.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă