14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTenis: Sfert de finală sută la sută românesc la Turneul de la...

Tenis: Sfert de finală sută la sută românesc la Turneul de la Madrid

Simona Halep și Irina Begu se vor confrunta în sfertul de finală al turneului de tenis de la Madrid.

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid, după ce a trecut în trei seturi, 6-7, 6-4, 6-4, de jucătoarea americană Christina McHale. Begu a intuit perfect o confruntare cu Simona Halep în "sferturi", iar Halep ocupanta locului 7 WTA a trecut de Timea Bacsinszky pășind astfel în sferturile competiției alături de Begu.

După ce le-a eliminat pe vedetele Bouchard şi Muguruza, a venit rândul unei adversare fără nume mare, dar extrem de periculoasă. McHale a pus o presiune fantastică, rezistând eroic în schimburile de mingi. Americanca a condus cu set şi 2-0 la un moment dat, pentru ca Irina să-şi ridice tenisul la un nivel de top şi să revină superb.

Raportul mingilor câştigate la final a fost: 106-98 în favoarea româncei, statistica aşilor, 4-4, dar cifrele nu au contat prea mult, diferenţa fiind făcută de mentalul şi determinarea Irinei Begu. Begu și-a depășit adversara de miercuri la capătul unui meci care a durat peste două ore, dar satisfacția calificării in sferturi este imensă iar din acest moment toată atentia lui Begu se îndreaptă spre marea confruntare cu Simona Halep.

De partea ei Halep și-a luat cu vârf și îndesat revanșa față de Timea Bacinsky, sportivă care ne amintim a învins-o pe Simona în urmă cu două luni (4-6, 6-3, 6-2 în sferturi la Miami).

Românca a demonstrat miercuri că nu poate fi oprită într-o zi bună. Halep a fost concentrată pe toată durata meciului, executându-şi adversara în momentele importante. Bacsinszky nu a contat, pentru că Halep a fost actriţia principală şi a preluat iniţiativa de fiecare dată. S-a terminat Simona Halep-Timea Bacinsky: 6-2, 6-3.

Simona Halep – Irina Camelia Begu sfertul de finlaă 100% românesc la Turneul Mutua Mandatory Madrid se va juca Vineri 6 Mai la ora 15.00.

Va fi a patra întâlnire directă dintre cele două sportive, Simona impunându-se de fiecare dată până acum. Trebuie spus însă că cele trei partide s-au disputat cu mult timp în urmă (2007, 2008 si 2012), când jocul celor două sportive nu avea nimic în comun cu evoluțiile din 2016.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă