14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTenis: Tecău, Mergea și Niculescu, finaliști înainte de Australian Open

Tenis: Tecău, Mergea și Niculescu, finaliști înainte de Australian Open

Românii au obținut rezultate promițătoare, în tenisul la dublu, înaintea Australian Open. Tecău, Mergea sau Niculescu au fost la un pas să-și treacă fiecare câte un titlu în palmares, cu doar două zile înainte de debutul primului Grand Slam al anului.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 2, pierdut finala turneului de categorie ATP 250 de la Sydney. Cei doi au fost învinşi cu scorul de 6-4, 7-6 (5), într-o oră şi 25 minute, de cuplul Rohan Bopanna/Daniel Nestor (India/Canada, nr. 3).

De asemenea, Florin Mergea şi britanicul Inglot au fost învinşi în finală, la Auckland (Noua Zeelandă), cu scorul de 7-6 (7/1), 6-4, de perechea Raven Klaasen/Leander Paes (Africa de Sud/India), cap de serie numărul 4. Turneul este de categorie ATP 250, precum cel de la Sydney, astfel că finaliștii vor primi 150 puncte în clasamentul de dublu.

Monica Niculescu a ajuns și ea în finala turneului de dublu de la Hobart (Australia). Perechea Niculescu/Vitalia Diatcenko a pierdut, în ultimul act, cu scorul de 7-5, 6-3, în fața cuplului Kiki Bertens/Johanna Larsson (Olanda/Suedia). Meciul a durat o oră și 13 minute. Finaliste la Hobart, turneu WTA International, Niculescu și rusoaica Diatcenko vor primi 180 de puncte în clasamentul de dublu feminin.

Cu trei finale disputate în turneele premergătoare Australian Open, primul Grand Slam al anului ar putea fi unul de bun augur pentru românii care evoluează la dublu.

Cele mai citite

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...
Ultima oră
Pe aceeași temă