9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialTenis: Tecău și Rojer, calificați în finala turneului de la Valencia

Tenis: Tecău și Rojer, calificați în finala turneului de la Valencia

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Valencia, dotat cu premii totale de 1.496.095 euro, sâmbătă, după 6-4, 7-6 (3) în semifinala cu cuplul Leonardo Mayer (Argentina)/Joao Sousa (Portugalia).

Tecău și Rojer, capi de serie nr. 4 la Valencia, au obținut victoria într-o oră și 19 minute, iar în finala de duminică (14,30, ora României) vor înfrunta cuplul Kevin Anderson (Africa de Sud)/Jeremy Chardy (Franța), conform Agerpres.

Perechea româno-olandeză, aflată la a noua sa finală în 2014, de când joacă împreună, și-a asigurat un cec de 52.000 de euro și 300 de puncte ATP, foarte importante în cursa pentru calificarea la Turneul Campionilor de la Londra. Tecău și Rojer ocupau locul 6 în ierarhia ''Race to London'', la care se califică cele mai bune opt perechi din anul în curs.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au șapte titluri ATP împreună, toate anul acesta, la Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen și Beijing, pierzând o finală, la Rotterdam.

Tecău a ajuns la un total 23 de turnee ATP câștigate la dublu: șapte alături de Rojer, anul acesta, trei cu Max Mirnîi (București, s-Hertogenbosch, Beijing — toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 — București, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 — Bastad, Casablanca, 2010 — New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch și Casablanca). Horia a mai câștigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) și belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieșit învingător în 2012 și în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecău pierdut 14 finale la dublu: în 2014 alături de Rojer la Rotterdam, în 2013 la Sydney și Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid și Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, și în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) și la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt anul acesta la Australian Open, alături de Sania Mirza (India).

Cele mai citite

Cum îți poate afecta corpul o alimentație nesănătoasă?

Alimentația este extrem de importantă pentru ca organismul nostru să funcționeze la capacități maxime. O dietă bogată în substanțe nutritive ne va ajuta să...

Un avion TAROM a fost lovit de trăsnet. Niciun om nu a fost rănit

Un avion al Companiei TAROM cu pasageri la bord, care urma să realizeze un zbor București - Chișinău, a fost lovit de trăsnet. Accidentul s-a...

Implicațiile industriei de gaming asupra economiei

Industria de gaming a generat venituri în valoare de aproximativ 365 de miliarde de dolari în 2023 la nivel global. Tendința de creștere din...
Ultima oră
Pe aceeași temă