13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTenis: TOP 10 lucruri de urmărit la Madrid, Roma, Roland Garros. Ce...

Tenis: TOP 10 lucruri de urmărit la Madrid, Roma, Roland Garros. Ce spune WTA despre Simona Halep

Sezonul european de zgură din circuitul WTA va începe la Stuttgart, pe 20 aprilie, urmând să culmineze cu turneele de la Madrid, Roma și Roland Garros. Printre cele mai urmărite jucătoare, care sunt așteptate să domine, se numără și Simona Halep.

Simona Halep, 3 WTA, și-a făcut loc, mai ales după un an 2014 foarte bun și un început de 2015 incredibil, în duelul dintre Șarapova și Williams, astfel că așteptările specialiștilor din domeniu sunt ca acest triumvirat să domine radical sezonul de zgură.

Vezi în galeria de mai sus TOP 10 lucruri de urmărit la Madrid, Roma și Roland Garros

Mark Hodgkinson, autor al cărții ‘Game, Set and Match: Secret Weapons of the World’s Top Tennis Players’ pune o întrebare retorică pe site-ul WTA: “Va reuși Simona Halep, care a fost foarte aproape să se impună, în sezonul trecut de zgură, în turneele de la Madrid și Roland Garros, să câștige, primăvara aceasta, un titlu important pe această suprafață?” El amintește de duelurile dificile pe care Maria Șarapova le-a avut cu românca și de faptul că după Roland Garros rusoaica a spus că “A fost cea mai grea finală de Grand Slam pe care am jucat-o în cariera mea”. Hodgkinson propune zece întrebări care își vor găsi răspunsul după sezonul de zgură.

Citește și FOTO. Irina Begu și echipa României de Fed Cup, la dineul oficial de la Montreal

Simona Halep a refuzat să joace în meciul de Fed Cup al României, contra Canadei, din perioada 18-19 aprilie, deoarece ea va începe, săptămâna viitoare, să joace în turneul Premier de la Stuttgart, acolo unde vor mai participa și Maria Șarapova și Eugenie Bouchard, care va participa și la duelul din Fed Cup.

După Stuttgart, cele mai importante turnee de zgură, la care va lua parte și Halep, vor fi cel de la Madrid, de categorie Premier Mandatory, cel de la Roma, Premier 5 și Grand Slam-ul de la Roland Garros.

Sezonul de zgură, care se încheie o dată cu debutul turneelor de pe iarbă, din iunie, ar putea tranșa lupta locul 2 mondial, dintre Halep și Șarapova, dar și lupta pentru primele 3 poziții din cursa spre Turneul Campioanelor.

Citește și Avancronică Fed Cup: Meci istoric, la Montreal, cu Begu și Bouchard la fileu

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă