14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialTenis Baku: Patricia Țig continuă recordurile, după calificarea, în PREMIERĂ, în semifinalele...

Tenis Baku: Patricia Țig continuă recordurile, după calificarea, în PREMIERĂ, în semifinalele unui turneului WTA

Patricia Maria Ţig, locul 154 WTA, și-a îmbunătățit, săptămâna aceasta, pentru a doua oară recordul într-un turneu WTA. Ea a obținut, în premieră, calificarea în semifinalele unui eveniment WTA, la Baku.

Românca, venită din calificări, a trecut, cu scorul 6-3, 6-2, de croata Donna Vekici, 140 WTA, după doar o oră şi 16 minute de joc.

Viitoarea ei adversară va fi câștigătoarea meciului dintre Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 42 WTA şi cap de serie numărul 1) și Kirsten Flipkens (Belgia, locul 86 WTA).

Citește și Serena Williams, favorita seriei WTA din SUA. 7 motive pentru care va câștiga US Open!

Țig, care a împlinit vârsta de 21 de ani săptămâna aceasta, se va apropia de top 100 la finalul acestui turneu, urmând să urce, doar după această victorie, peste 20 de locuri în clasamentul WTA.

Prima finalistă va fi decisă în semifinala dintre Margarita Gasparian (Rusia, 112 WTA) şi Karin Knapp (Italia, 38 WTA şi cap de serie numărul 2).

Jucătoarea română şi-a asigurat, în urma participării pe tabloul principal al competiţiei din Azerbaidjan, un premiu de 11.500 de dolari şi 128 de puncte WTA. Turneul WTA de la Baku Cup este dotat cu premii de 250.000 de dolari, la fel ca și Bucharest Open.

Citește și FOTO. Simona Halep își DEZVĂLUIE caligrafia. Cum arată scrisul tenismanei care iubește matematica

 

Cele mai citite

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă