11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTenis Baku: Sorana Cîrstea, calificată în turul doi. Adversare ușoare până în...

Tenis Baku: Sorana Cîrstea, calificată în turul doi. Adversare ușoare până în semifinale!

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 1 și 29 WTA, s-a calificat în turul al doilea al turneului de tenis de categorie WTA Internațional de la Baku, Azerbaijan. Cîrstea a trecut în prima rundă de tunisianca, Ons Jabeur, 153 WTA, cu scorul de 6-3, 6-3.

Românca a avut un un start de meci cu probleme, fiind condusă în primul set cu 3-2, după care a revenit și nu a mai cedat niciun game până la finalul setului. În setul decisiv tunisianca a făcut break-ul la scorul de 5-2 pentru Cîrstea și a reintrat în joc, însă doar pentru un game. Cîrstea a făcut și ea la rândul ei break-ul și a încheiat meciul la 6-3, 6-3.

Următoarea adversară a principalei favorite de la Baku este elvețianca Stefanie Voegele, care a trecut în primul tur de Alexandra Cadanțu, scor 6-1, 6-4. Cîrstea a dominat radical întâlnirile pe care le-a avut până acum cu jucătoarea de pe locul 72 WTA, conducând cu 4-0 în întâlnirile directe. Ultimul meci dintre cele două datează din 2013, când, la Wimbledon, Cîrstea se impunea cu 7-5, 7-6(3), în primul tur. De această dată elvețianca are un an mai bun și i-ar putea pune probleme româncei.

Dacă va trece de Voegele, Cîrstea va avea în continuare adversare accesibile cel puțin până în semifinale. În sferturi ar urma să o întâlnească pe câștigătoarea duelului Vesna Dolonc, venită din calificări și numărul 162 WTA – Shahar Peer, 90 WTA. Dolonc ar avea o șansă mai mare să o întâlnească pe Cîrstea, având în vedere că Peer este implicată și în turneul de dublu, unde joacă alături de Raluca Olaru.

Cea mai periculoasă adversară, pe care Cîrstea ar putea-o întâlni este ucraineanca Elina Svitolina, 19 ani și locul 37 WTA. Însă cele două ar putea evolua una împotriva celeilalte abia în finală, dacă nu vor avea parte de eliminări surpriză pe parcurs.

Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă