12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialTenis New Haven: Jucătoarele care îi pot fura titlul Simonei Halep

Tenis New Haven: Jucătoarele care îi pot fura titlul Simonei Halep

Simona Halep, numărul 2 WTA, joacă, săptămâna aceasta în cadrul turneului de tenis de categorie Premier de la New Haven. Românca, principala favorită, trebuie să-și apere titlul cucerit anul trecut, însă câteva dintre jucătoare i-ar putea pune probleme.

Halep va avea parte de un prim meci mai ușor, urmând să evolueze, în optimi, împotriva câștigătoarei dintre Magdalena Rybarikova (Slovacia, 68 WTA) şi Silvia Soler-Espinosa (Spania, locul 71 WTA), jucătoare venită din calificări. Dacă va trece de această fază Halep va mai avea de apărat doar 370 puncte.

O primă mare provocare Halep o va avea în sferturile de finală, care i-ar putea-o aduce în cale pe italianca Flavia Penneta (12 WTA). Cu zece ani mai în vârstă față de româncă, Penneta a mizat mereu pe experiența sa mai bogată în întâlnirile cu Halep, iar în prezent conduce cu 3-0 în meciurile direct. Ultima dată când Halep a pierdut în fața italiencei a fost la US Open 2013, în optimi. Penneta, cap de serie 6, va juca în optimi cu Alison Riske (44 WTA, SUA).

Dacă trece de sferturi Halep mai are de apărat 285 puncte. În semifinale cele mai periculoase jucătoare pe care le poate întâlni Halep sunt Caroline Wozniacki (Danemarca), 11 WTA și cap de serie 4 și Sara Errani (Italia), 14 WTA și cap de serie 7. În fața danezei Halep are un bilanț de 1-1 în cele două întâlniri directe. Ultima dată a jucat cu Wozniacki chiar în semifinalele New Haven din 2013, când câștiga cu 6-2, 7-5. Tot 1-1 are și cu Sara Errani, ultima dată cele două jucând anul acesta la Doha, când Halep a câștigat cu 6-2, 6-0. 

Aparent, dacă nu va da piept cu Penneta, Halep va avea drum liber până în finală, mai ales că în ultimul timp evoluțiile sale au fost tot mai constante, rareori pierzând cu tenismene din afara top 10. 

Finala i le poate scoate în cale pe cele mai periculoase posibile adversare din turneu: Petra Kvitova (4 WTA), Eugenie Bouchard (8 WTA) și Dominika Cibulkova (13 WTA). Pe Kvitova a învins-o chiar în finala ediției de anul trecut a turneului, iar Halep nu pare să aibă probleme în întâlnirile cu cehoaica, ea având 2-0 în meciurile directe. Cele mai puternice posibile adversare, nu doar din finală ci din întregul turneu, rămân Bouchard și Cibulkova.

Dominka Cibulkova conduce cu 3-1 în întâlnirile directe cu Halep, iar ultima dată a învins-o pe româncă în sfertul de finală de la Australian Open 2014. De altfel Halep a reputat o victorie spectaculoasă împotriva jucătorei din Slovacia în 2012. Cea care ulterior avea să devină o specialistă a meciurilor în 3 seturi, Simona Halep, câștiga în fața slovacei după ce pierduse primul set cu 0-6. Scorul final a fost 0-6, 6-4, 6-3. 

Ultima de pe listă, dar poate și cea mai periculoasă, canadianca Eugenie Bouchard este considerată alături de Halep un exponent al noii generații. În vârstă de doar 20 de ani Bouchard ocupă deja locul 8 WTA, însă evoluțiile sale nu sunt la fel de constante ca ale româncei. Cele două au 1-1 în meciurile directe, ultima partidă, totodată și cea mai importantă, fiind câștigată de canadiancă. Halep a cedat, anul acesta, în semifinalele Wimbledon, în fața jucătoarei din Canada, care s-a impus cu 7-6(5), 6-2.

În cazul în care competiția din SUA nu ne rezervă unele surprize lupta dintre favorite rămâne în favoarea Simonei Halep. Însă românca ar putea avea niște partide extrem de dificile cu Flavia Pennta, Eugenie Bouchard sau Dominka Cibulkova. De asemeni Petra Kvitova rămâne o rivală importantă a româncei. În total Halep are de apărat 470 puncte la New Haven.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă