16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialTENIS Roland Garos: Marius Copil merge în turul secund al calificărilor pentru...

TENIS Roland Garos: Marius Copil merge în turul secund al calificărilor pentru taboul principal

Marius Copil s-a impus în runda inaugurală a calificărilor la Roland Garros. Ocupant al locului 180 în clasamentul mondial, românul a câştigat, luni, meciul cu japonezul Go Soeda (152 ATP), scor 6-4, 2-6, 6-3.

Fără a trece vreodată de faza calificărilor în Openul Franţei, Copil a făcut un meci bun, reuşind să închidă conturile după o oră şi 50 de minute. Partida a fost extrem de echilibrată, fapt dovedit şi de statistică.

Soeda a câştigat mai multe puncte decât românul, 81, comparativ cu 79. Pe durata partidei, Marius a servit 5 aşi şi a comis o dublă greşeală. Copil a câştigat 74% dintre mingile jucate cu primul serviciu şi 40% cu serviciul 2. Arădeanul şi-a pierdut de trei ori serviciul şi a reuşit patru break-uri.

În turul următor, Copil va avea o misiune mai uşoară, cel puţin pe hârtie: el urmează să îl întâlnească pe belgianul Kimmer Coppejans (locul 196 ATP). Acesta a trecut, tot luni, în prima fază a calificărilor, de slovenul Blaz Rola (192 ATP), scor 6-4, 6-2.În acest an, românul are 6 victorii şi 4 înfrângeri pe zgură.

Tot luni, Adrian Ungur (31 de ani, locul 204 ATP) va juca împotriva americanului Tim Smyczek (28 de ani, 122 ATP). Partida nu va începe mai devreme de ora 17.00 (ora României). Românul are un bilant de 4 victorii şi 5 înfrângeri pe zgură în acest sezon. Ungur a reuşit o singură dată în carieră să acceadă pe tabloul principal la Openul Franţei, în 2012 (când a fost eliminat în turul 2).

Turneul de tenis de la Roland Garros este organizat la Paris, în perioada 22 mai-5 iunie, pe zgură, şi este dotat cu premii totale în valoare de 16.008.750 euro.

 

Cele mai citite

Anunț făcut de ministrul Educației. Cum își pot echivala unii elevi examenul de bacalaureat

Conform declarației ministrului Educației, Ligia Deca, elevii care au obținut premii individuale la concursurile sau olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației vor putea...

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu demisionează

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu demisionează din funcția de premier. Anunțul vine după o pauză de câteva zile. Prim-ministrul spaniol Pedro...

Aeroportul Internațional „Delta Dunării”- „gaura” neagră a Consiliului Județean Tulcea

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a inaugurat recent, cu mare tam-tam, finalizarea lucrărilor de modernizarea a Aeroportului Internațional „Delta Dunării” de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă