7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTENIS Roland Garos: Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din primul tur

TENIS Roland Garos: Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din primul tur

Sorana Cîrstea şi-a aflat partenera de întrecere din primul tur la Roland Garros. Venită din calificări, sportiva noastră nu a fost extrasă la tragerea la sorţi, când celelalte reprezentante ale României şi-au aflat partea de tablou.

Cu un parcurs excelent în ultima perioadă, dar şi în calificările de la Paris, Sorana are o misiune destul de grea în primul tur. Ea o va întâlni pe Elina Svitolina (20 WTA), sportivă aflată la rândul ei într-o formă bună.

Învingătoare în martie la Kuala Lumpur, ucraineanca de 21 de ani a confirmat în ultimele luni că se simte ca peştele în apă pe zgură. Ea speră să repete parcursul din 2015 de la Roland Garros, când a atins sferturile de finală.

Dacă va trece de Svitolina, reprezentanta noastră va avea o misiune mult mai uşoară în turul secund, urmând a juca împotriva învingătoarei din disputa Townsend – Hesse.

Cîrstea (99 WTA) a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe Elise Mertens (180 WTA), cu 6-3, 6-0, într-un meci care a durat doar 55 de minute şi va fi prezentă pentru a opta oară pe tabloul principal de la Roland Garros; cea mai bună performanţă a ei a fost în 2009, atunci când a atins sferturile de finală ale Openului francez.

Atunci, românca a avut un traseu pe care le-a eliminat pe Carly Gullickson, Alize Cornet, Caroline Wozniacki şi Jelena Jankovic, înainte să fie învinsă de Sam Stosur.

5 românce au fost pe tabloul principal la Roland Garros în 2015: Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgeru, Monica Niculescu şi Andreea Mitu. Cel mai departe a ajuns aceasta din urmă, care a bifat o optime (Mitu a fost învinsă de Van Uytvanck, scor 6-1, 6-3).

Adrian Ungur singurul reprezentant român la simplu

Dacă Sorana nu a fost prea norocoasă la tragerea la sorţi, Adrian Ungur, singurul român, se poate declara mulţumit. El va da piept cu Igor Sijsling numărul 37 ATP. Cea mai bună performanţă a olandezului la Roland Garros a fost un tur secund, în 2013, astfel că Ungur poate spera să meargă mai departe.

Cei doi s-au mai întâlnit o singură dată, în urmă cu trei ani, în Cupa Davis. Atunci batavul s-a impus în trei seturi, într-o partidă fără miză: 1-6, 6-3, 6-4.În cazul unui succes, Ungur va avea în turul secund o dispută de foc, contra favoritului 17, Nick Kyrgios.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă