10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Patricia Țig, pe tabloul principal la Baku. Ce cadou și-a făcut...

UPDATE. Patricia Țig, pe tabloul principal la Baku. Ce cadou și-a făcut de ziua sa

UPDATE. Patricia Maria Țig, 154 WTA, și-a oferit în dar, de ziua sa, o calificare pe tabloul principal al turneului WTA International de la Baku, Azerbaijan.

Țig, cap de serie 1 în calificări, a trecut de Oksana Kalșnikova (601 WTA, Georgia), scor 6-1, 6-3 și s-a calificat pe tabloul principal al turneului. Ea va avea asigurate 19 puncte WTA şi un cec în valoare de 2.100 de dolari.

Este al doilea turneu la care va evolua pe tabloul principal, după cel de la București, de la începutul acestei luni.

Citește și Clasament WTA: Halep își menține poziția, ascensiune pentru Begu în top 30

Românca împlinește, luni, vârsta de 21 de ani. Antrenată de Răzvan Sabău, ea este jucătoare cu cea mai bună ascensiune, din ultimii ani, din rândul tinerelor jucătoare. La începutul anului 2014 ea ocupa poziția 808.

Țig spune deseori că la momentul actual idolul său ca stil de joc este Maria Șarapova. Cu 12 turnee ITF câștigate, ea vrea ca în acest an să facă pasul spre WTA, acolo unde ar putea evolua constant direct pe tablourile principale doar dacă va reuși să continuie ascensiunea. Următoarea sa țintă este top 100 mondial.

—–

Cap de serie numărul 1 al calificărilor, românca o va întâlni, în turul al doilea, pe Oksana Kalșnikova (601 WTA, Georgia). Țig a avut liber în primul tur. Ea are șanse mari la o nouă calificare pe tabloul principal al unui turneu WTA, după ce a mai reușit acest lucru și la București.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă