16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialTenismana Andreea Mitu, calificată în primul tur la Wimbledon. Performanța carierei!

Tenismana Andreea Mitu, calificată în primul tur la Wimbledon. Performanța carierei!

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu a reușit cea mai mare performanță din carieră, după ce a trecut de turneul de calificare de la Wimbledon și a ajuns pentru prima dată pe tabloul principal al competiției. Locul 214 WTA, Mitu, s-a calificat în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

În turul al treilea al calificărilor, Andreea Mitu a învins-o pe americanca Irina Falconi, locul 173 WTA, cu scorul de 6-2, 6-7 (0), 6-2.

Andreea Mitu, 22 de ani, a câștigat până în prezent opt titluri ITF la simplu şi tot atâtea la dublu, iar cea mai bună clasare a fost locul 163, în februarie 2013.

Calificarea pe tabloul principal îi va aduce Andreei Mitu 40 de puncte WTA şi un premiu de 27.000 de lire sterline (aproximativ 45.000 de dolari). Suma reprezintă o treime din premiile câștigate în carieră, 133.000 de dolari.

Mitu le-a învins în primele două tururi de calificare pe Luksika Kumkhum (Thailanda), cap de serie numărul 12 şi poziţia 126 în ierarhia mondială, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, în runda a doua şi pe americanca Sachia Vickery, locul 186 WTA, cu scorul de 7-5, 7-6 (8).

Până în prezent 6 românce au evoluat pe tabloul principal la Wimbledon: Andreea Mitu, Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, Sorana Cîrstea, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 29, Monica Niculescu, locul 65 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 80 WTA şi Alexandra Cadanţu, locul 84 WTA.

Cele mai citite

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...
Ultima oră
Pe aceeași temă