11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTestul final pentru Halep, înaintea Roland Garros

Testul final pentru Halep, înaintea Roland Garros

Simona Halep, numărul 2 mondial, va mai avea la dispoziție un singur test înaintea Grand Slam-ului de la Roland Garros. Turneul de la Roma vine după unul nereușit, la Madrid, iar mizele sunt uriașe.

Turneul Premier 5 de la Roma debutează, luni, cu primul tur, unul în care nu va evolua și Simona Halep. Românca, a doua favorită, are acces liber în runda a doua, acolo unde va juca împotriva câștigătoarei din meciul Alison Riske (45 WTA) – Varvara Lepchenko (30 WTA), ambele din SUA. Cu Riske nu a mai jucat până acum, iar pe Lepchenko a învins-o de două ori.

Pentru Simona Halep, turneul roman are două mize: pregătirea pentru Roland Garros și păstrarea locului 2 mondial. Halep ar putea cădea până pe locul 4 începând cu 18 mai, însă asta depinde și de rezultatele rivalelor directe. Românca poate fi depășită de Șarapova dacă este eliminată cu un tur înaintea acesteia, la Roma. De asemenea, Petra Kvitova o poate surclasa în două situații: Halep se oprește în semifinale, iar cehoaica ia titlul; Halep este eliminată în turul 3, iar Kvitova joacă finala.

Indiferent de locul ocupat, cea mai importantă rămâne forma pe care Halep o va avea atunci când va intra în competiție la Paris, astfel că turneul de la Roma este crucial în antrenamentul pentru Roland Garros. În plus, Simona a pierdut în primul tur la Madrid, și astfel a ajuns să aibă, până acum, doar 4 meciuri pe zgură, din care două pierdute, în meciurile oficiale din 2015. Un nou eșec în primele 2-3 tururi, la Roma, ar fi unul dezastruos.

La Roma, Halep își va apăra punctele câștigate anul trecut, când a abandonat înaintea turului al treilea, dacă va trece de turul al doilea. Mai departe, românca va întâlni adversare dificile: turul 3 – Venus Williams (cap de serie 14, 34 ani, SUA), Elina Svitolina (21 WTA, 20 ani, Ucraina); sferturi – Ekaterina Makarova (cap de serie 8, 26 ani, Rusia), Lucie Safarova (cap de serie 12, 28 ani, Cehia); semifinale – Petra Kvitova (cap de serie 4, 25 ani, Cehia), Eugenie Bouchard (cap de serie 6, 21 ani, Canada); finala – Serena Williams (cap de serie 1, 33 ani, SUA), Maria Șarapova (cap de serie 3, 28 ani, Rusia), Caroline Wozniacki (cap de serie 5, 24 ani, Danemarca).

Fiecare meci de la Roma ar putea fi unul cu emoții, având în vedere că românca a cedat la Madrid, în primul tur, cu scorul de 7-6(7/6), 6-3, în fața numărului 27 mondial Alize Cornet (Franța). Jocul Simonei a fost insuficient de ofensiv, iar loviturile sale inexacte. Ceea ce s-a întamplat la Madrid a fost un rezumat al tuturor problemelor întâlnite în jocul Simonei Halep în prima parte a anului, probleme care încă o împiedică să devină un veritabil număr 2 mondial, gata oricând să atace titlul.

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă