11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialŢiriac pune la îndoiala decizia Simonei Halep de a continua pregătirea cu...

Ţiriac pune la îndoiala decizia Simonei Halep de a continua pregătirea cu un antrenor român

Ion Ţiriac crede că Simona Halep poate progresa foarte mult în tenis, însă fostul mare jucător nu crede că un antrenor român ar fi potrivit pentru numărul trei mondial.

Simona Halep a anunţat, săptămâna trecută, că a încheiat colaborarea cu Wim Fissette, cu care a lucrat de la începutul acestui an. Ea spus că îşi doreşte un antrenor român, cu o mentalitate asemănătoare, care să o susţină şi când e greu şi când e bine şi care să fie foarte bun pedagog.

La Turneul Campioanelor, ultima competiţie la care a participat, Simona Halep l-a avut alături de ea şi pe Daniel Dobre, fost campion naţional şi fost antrenor al Alexandrei Dulgheru. Însă sportiva din Constanţa nu l-a nominalizat încă oficial pe Dobre ca noul eitehnician.

Întrebat, luni, dacă se va ocupa şi de cariera Simonei Halep, Ţiriac, fost manager, a răspuns: "Simona Halep are un manager, care acum şapte ani, când a câştigat Roland Garros ca junioare, a crezut foarte mult în ea. Dar e un manager care îşi face datoria. Schimbă un antrenor cu altul. Tenisul este diferit. În tenis, jucătorul plăteşte antrenorul. Eu în viaţa mea am văzut un singur antrenor care a venit la mine şi mi-a zis «Mie îmi pare foarte rău, nu voi avea niciodată banii pe care îi am de la Becker, dar nu pot să-l ajut cu nimic.El pleacă din turneu, face ce vrea, el mă plăteşte». Aici însă nu e cazul , atunci când e bun antrenorul, trebuie să spună în două secunde dacă e bun. Simona Halep are o echipă a ei, care se ocupă de ea. Sigur că îmi dă bună ziua, mă mai întreabă şi despre ce e vorba. Ea este o mare sportivă. Nu cunosc dacă i-ar fi mai bine cu un antrenor român Nu vreau să mă exprim pentru că nu l-am cunoscut nici pe celălalt, nu-l cunosc nici pe domnul care vine acum. Ceea ce ştiu este că are foarte mult spaţiu de progresat. Acum depinde de cât de mult doreşte şi dumneai. Dar e o mare sportivă."

Omul de afaceri Ion Ţiriac a participat, luni, la inaugurarea bazinului olimpic "Tolea Grinţescu", din cadrul Complexului Sportiv Dinamo.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă