23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTurneul de la Shenzhen: Monica Niculescu şi Vania King au obţinut titlul...

Turneul de la Shenzhen: Monica Niculescu şi Vania King au obţinut titlul în proba de dublu

Jucătoarea română Monica Niculescu a cucerit, sâmbătă, titlul în proba de dublu a turneului WTA de la Shenzhen din China, alături de americanca Vania King, informează Agerpres.

Acesta este primul titlu pentru tenisul românesc în 2016. 

În finală, cuplul Niculescu/King a dispus cu scorul de 6-1, 6-4, după o oră și 10 minute de joc, de perechea chineză Yi-Fan Xu/Saisai Zheng, cap de serie numărul 1. Pentru victoria finală în acest turneu, Monica Niculescu și Vania King au încasat un cec de 17.724 dolari, fiind recompensate și cu 280 puncte WTA.

Monica Niculescu a mai cucerit titlul în proba de dublu la Shenzhen și în 2014, alături de Klara Koukalova (Cehia).

Acesta a fost al cincilea titlu WTA de dublu al româncei, după unul obținut în 2009 la Budapesta (alături de rusoaica Alisa Kleibanova), unul cucerit în 2012 la Hobart (alături de Irina Begu) și două câștigate în 2014, la Shenzhen și Hobart, ambele alături de Koukalova.

Monica Niculescu a mai jucat alte 12 finale WTA de dublu în carieră.

Vania King și-a trecut în palmares al 15-lea titlu de dublu din carieră.

De luni, jucătoarea româncă participă la turneul WTA de la Hobart (Tasmania), cu premii de 226.750 dolari, unde a fost desemnată cap de serie nr. 4 în proba de simplu. În runda inaugurală, conform tragerii la sorți, Monica Niculescu (nr. 39 mondial) o va întâlni pe Christina McHale (SUA, nr. 63 în lume) 

 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă