11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialTOP 10 Lucruri de știut despre semifinalele Turneului Campioanelor. Ce recorduri a...

TOP 10 Lucruri de știut despre semifinalele Turneului Campioanelor. Ce recorduri a stabilit ediția 2015

Turneul Campioanelor de la Singapore are parte de o ediție, care, la fel ca și altele din trecut, a stabilit noi recorduri și a avut propriile surprinze sau lucruri mai puțin știute de către public. Semifinalele de sâmbătă au câteva particularități.

Cele patru jucătoare de la simplu, respectiv cele 8 de la dublu, una dintre ele evoluând în ambele competiții, vor duce lupte interesante în penultima zi de la Singapore. Probabil doar dacă Șarapova și Muguruza se vor impune, pentru a disputa o finală directă, ar putea face ca fanii să uite de faptul că această ediție nu are în fazele sale superioare primele două jucătoare ale lumii, pe Serena Williams și Simona Halep.

Urmărește aici LIVE TEXT Garbine Muguruza – Agnieszka Radwanska: sâmbătă, în semifinalele Turneului Campioanelor

Zece lucruri despre semifinalele de sâmbătă:

1. Două campioane, o semifinalistă și o debutantă: Șarapova (8 ediții) și Kvitova (5) ediții sunt ambele fost câștgătoare ale Turneului Campioanelor; Radwanska este marea ghinionistă (7 ediții, 3 semifinale, niciun titlu), Muguruza (debutanta).

2. Prima ediție cu două dintre semifinaliste care au câștigat un singur meci în grupe: Din 2003, când a fost introdus sistemul cu grupe, niciodată nu s-a întâmplat cu două dintre semifinaliste să fi înregistrat o singură victorie în cele trei meciuri din grupe. Kvitova și Radwanska au câte o victorie, în timp ce Șarapova și Mugurza s-au calificat, în semifinale, cu număr maxim de victorii, 3.

Urmărește și LIVE TEXT Maria Șarapova – Petra Kvitova: sâmbătă, semifinalele Turneului Campioanelor

3. Record negativ – fără primele 2 jucătoare ale lumii în semifinale (Williams, retrasă, Halep, eliminată): Nu s-a mai întâmplat acest lucru de 21 ani (1994), însă atunci meciurile erau eliminatorii. Este însă un record absolut începând din 2003, când au fost introduse grupele.

4. Cehia își arată din nou mușchii în tenis: Ediția 2015 a Turneului Campioanelor a fost o sărbătoare pentru cehi, această țară intrând în competiție cu 2 reprezentante la dublu (Hlavackova/Hradecka), una la simplu (Petra Kvitova) și una la simplu/dublu (Lucie Safarova). În semifinale continuă Kvitova, la simplu, contra Mariei Șarapova, respectiv cuplul Hlavackova/Hradecka, care va întâlni perechea spaniolă Muguruza/Navarro. Safarova a arătat spirit de echipă într-un sport individualist, după ce, deși eliminată, a dat totul pentru a o învinge pe Angelique Kerber (în 2 seturi) și astfel Kvitova să meargă mai departe. Cu alte cuvinte toate reprezentatele Cehiei s-au descurcat onorabil.

5. Program infernal pentru Garbine Muguruza, care continuă și la simplu și la dublu: Muguruza, sportiva în vârstă de doar 22 de ani, are o motivație de fier și vrea să ducă turneul până la capăt, atât la simplu, cât și la dublu. Sâmbătă urmează să joace două semifinale, una la simplu (cu Radwanska) și una la dublu (alături de Navarro, contra cehoaicelor). Dacă se va impune în ambele meciuri, duminică o vor aștepta cele două finale.

6. Similitudini Halep – Wozniacki: Din 2011 nu s-a mai întâmplat ca principala favorită să rateze semifinalele. Pe atunci Caroline Wozniacki termina, tot în Grupa Roșie, pe ultimul loc. În 2015, Simona Halep a încheiat pe penultimul loc al Grupei Roșii. La fel cum Halep a jucat cu un an înainte finala și a pierdut-o (cu Serena Williams) și Wozniacki disputase ultimul act, în 2010 (învinsă de Kim Clijsters). De atunci, Wozniacki a mai revenit la Turneul Campioanelor abia în 2014, când Williams a oprit-o în semifinale. Rămâne de văzut dacă Halep va avea și ea nevoie tot de 3 ani pentru a reveni la Turneu.

7. 40.000 dolari – singurul lucru care o diferențiază pe Halep de oricare semifinalistă: Calificarea în semifinale este recompensată cu doar 40.000 dolari. Astfel că Radwanska sau Kvitova, jucătoare calificate în semifinale după un parcurs similar cu al Simonei Halep (1 victorie – 2 înfrângeri), vor încheia Turneul tot cu 370 puncte ca și românca, mai bogate însă cu câte 40.000 dolari, în cazul în care nu vor ajunge în ultimul act.

Vezi aici Clasamentele finale ale grupelor de la Singapore, dar și programul semifinalelor

8. Cele două ocupante ale locului 3 mondial: Maria Șarapova a intrat în competiție ca număr 3 mondial, iar Garbine Muguruza, 4 WTA. Între timp, rusoaica și Muguruza au făcut schimb de locuri în ierarhia mondială, actualizată săptămâna aceasta, în funcție de rezultatele înregistrate cu o săptămână înaintea Turneului Campioanelor.

9. Semifinale între locurile 3-6 WTA: Cu excepția eliminării Simonei Halep, turneul nu a avut nici o altă surpriză, mai departe mergând ocupantele locurilor 3, 4, 5 și 6 WTA, respectiv favoritele 2-5.

10. Doar trei dintre cele 8 semifinaliste de la dublu sunt inactive la simplu (Martina Hingis, Sania Mirza și Hao-Ching Chan): În afară de cele trei, toate celelalte 5 evoluează și la simplu, iar cel mai bine clasată dintre ele este Garbine Muguruza (3 WTA). Din toate cele 16 jucătoare participante în competiția de dublu 10 sunt active și la simplu.

Citește TOTUL despre Turneul Campioanelor Singapore 2015 

 

 

Cele mai citite

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă