13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialTOP 20 Jucătoare la Turneul Campioanelor în cei 45 de ANI. Simona...

TOP 20 Jucătoare la Turneul Campioanelor în cei 45 de ANI. Simona Halep, rivala unor nume grele!

Turneul Campioanelor (TC), care se va disputa pentru al doilea an consecutiv la Singapore, începând cu 25 octombrie, a adunat nume mari ale tenisului mondial în cei 45 de ani de istorie. Simona Halep încearcă să-și îmbunătățească performanța, anul acesta și să calce pe urmele unor unor giganți ai tenisului.

Vezi în galeria foto de mai sus TOP 20 cele mai bune jucătoare din istoria Turneului Campioanelor

Serena Williams rămâne liderul incontestabil al ultimelor 2 decenii din tenisul feminin, însă până și ea este depășită atunci când vine vorba despre istoria Turneului Campioanelor. Cele cinci titluri și cele două locuri 2 câștigate nu sunt suficiente pentru a-i conferi americancei primul loc în topul celor mai bune jucătoare la TC.

Simona Halep, jucătoarea datorită căria România figurează pe o listă restrânsă a țărilor reprezentate în finalele acestui turneu, are șansa să urce mai multe locuri în acest top. Românca se află în prezent la egalitate cu alte 13 jucătoare, însă o nouă apariție în finală ar propulsa-o în fruntea acestor jucătoare și astfel s-ar putea apropia de jucătoare care au scris istorie în tenis.

Citește și Clasament WTA: Halep își menține locul. Ce au făcut Begu și celelalte românce

În cazul în care ea ar reuși să-și îndeplinească obiectivul, cucerirea titlului, atunci Halep și-ar consolida poziția în top 20, urcând nu mai puțin de 4 locuri și ar egala-o pe Venus Williams. În plus românca ar reduce și mai mult din diferența care o desparte, în clasamentul WTA, de Serena Williams.

Simona Halep va porni ca favorită numărul 1 la Singapore, după ce liderul WTA s-a retras din circuit pentru tot restul anului după turneul de la US Open. La Singapore vor lupta cele mai bune 9 jucătoare din 2015, cu excepția liderului WTA.

Printre jucătoarele active, din top 20, care au jucat la fel ca și Halep, o singură finală, pierdută, se numără Victoria Azarenka și Caroline Wozniacki. 

Turneul Campioanelor ajunge, anul acesta, la ediția cu numărul 45, după ce în 1972 debuta într-un orășel din Plam Beach (Florida, SUA), numit Boca Raton.

 

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă