12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei medalii pentru România, la Cupa Mondială de gimnastică aerobică de la...

Trei medalii pentru România, la Cupa Mondială de gimnastică aerobică de la Cancun

România a câștigat trei medalii la CM de gimnastică aerobică de la Cancun (Mexic), competiție desfășurată în week-end. Sportivele tricolore au câștigat aur la trio feminin și argint la echipe şi la individual feminin.

Medalia de aur câștigată de delegația României a fost cea din cadrul probei de trio feminin. Echipa României, în componenţa Corina Constantin, Anca Surdu şi Andreea Bogati a obţinut un total de 21.541 puncte, cu care s-a clasat pe prima poziţie a clasamentului. Podiumul a fost continuat de China şi Coreea de Sud, conform site-ului oficial al Federației Române de Gimnastică.

Prima medalie a fost cea de argint, de sâmbătă, de la echipe. Potrivit Federaţiei Române de Gimnastică echipa României a avut în componenţa sa gimnastele: Corina Constantin, Bianca Becze, Marius Petruşe, Anca Surdu, Andreea Bogati, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Alina Radu şi Marius Gavriloaie. Titlul mondial a revenit Franţei, iar medalia de bronz Chinei.

A urmat medalia de argint la individual feminin, câştigată de Corina Constantin (22.000), care a fost depăşită de Lubov Gazov (Austria), în timp ce Aurelie Joly (Franţa) a obţinut bronzul. Aurul la trio a fost cea de a treia medalie cucerită de românce.

La aerobic dance, echipa României s-a clasat pe locul 4, după Rusia, China şi Coreea de Sud.

La Campionatul Mondial de la Cancun, care se încheie duminică, participă 600 de gimnaşti din 42 de ţări.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă