21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTurneul Campioanelor: Victoria uriașă care trasează un nou început pentru Halep

Turneul Campioanelor: Victoria uriașă care trasează un nou început pentru Halep

Simona Halep a reputat o victorie mare, la un scor incredibil, în fața liderului mondial Serena Williams, la Turneul Campioanelor de la Singapore. După ce a trecut cu 6-0, 6-2 de americancă, Halep a făcut pasul spre un nou nivel.

Simona Halep este calificată, în proporție de 90%, în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore după ce a câștigat primele două meciuri, cu Eugenie Bouchard și Serena Williams. Însă dincolo de calificarea în semifinale, pe care cel mai probabil o va obține vineri, poate mai important de atât este faptul că Halep a reușit pentru prima dată să învingă o jucătoare din top 3. Victoria uriașă împotriva Serenei Williams a făcut înconjurul lumii, iar Halep cu siguranță va fi privită de acum înainte ca un viitor lider mondial. Acesta este meciul de care avea nevoie Halep pentru a trece de la categoria „Next Stars” la Campioane. Unde putea realiza românca mai bine acest lucru dacă nu la Turneul Campioanelor?

Cea mai drastică înfrângere din cariera liderului mondial

Simona Halep i-a aplicat Serenei Williams cea mai drastică înfrângere din întreaga carieră a americancei. Cu toate că nu există înregistrări ale unor meciuri în care Williams să fi câștigat doar 2 meciuri, cu siguranță dacă a existat o astfel de partidă ea nu a avut loc în turneele de top ale WTA.

Secretul victoriei Simonei? Este probabil întreabarea pe care și-o pun cei mai mulți fani ai româncei, mai ales în condițiile în care ea nu este întotdeauna constată. Răspunsul este la fel de simplu și probabil cunoscut de toți fanii tenisului: românca a fost agresivă. Românca a dominat liderul mondial plimând-o pe Williams pe tot terenul. De altfel Ion Țiriac declara în repetate rânduri că Williams va putea fi bătută fără probleme de acea jucătoare care va reuși să o plimbe în teren. Halep a început meciul agresiv și nu i-a lăsat americancei nicio șansă. De altfel statisticile arătau la pauza dintre seturi un raport al greșelilor neforțate de 1-18, în favoarea româncei. Loviturile Simonei au fost aproape chirurgicale, în timp ce Williams nu a fost la mare înălțime.

Un aspect al acestei victorii, cea mai mare din cariera Simonei Halep, a fost și faptul că Williams nu și-a regăsit jocul de altă dată, poate și fiindcă românca nu i-a permis acest lucru. Cu toate că Williams a fost bântuită de accidentări în acest an, nici Halep nu a scăpat, ea fiind nevoită să abandoneze în nu mai puțin de 4 turnee. Cu atât mai mult rezultatul a fost unul care a șocat lumea tenisului, în primul rând întreaga echipă a liderului mondial. Williams nu mai pierduse un set la zero din 2013, de la turneul de la Madrid, însă atunci își învingea în cele din urmă adversara.

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, a declarat, foarte inspirat, după partidă că „Acest meci nu se va uita niciodată!” De altfel reacțiile nu au întârziat să apară nici din partea altor foști sau actuali sportivi, care au felicitat-o pe Halep, printre ei numărându-se Gică Hagi, Ilie Dumitrescu sau Ciprian Marica.

Ce câștigă Halep după acest meci

În primul rând faptul că a învins principala adversară din grupă o ajută enorm pe Halep la capitolul încredere, în plus adversarele sale au început să se teamă de româncă și să nu mai riște foarte mult în meciurile cu ea. Mai mult de atât, românca nu a pierdut niciun set în cele două meciuri, ceea ce îi oferă în acest moment prima opțiune la calificare în următoarea fază a turneului.

Concret, Simona Halep are de făcut, în acest moment, un singur lucru pentru a fi calificată în semifinalele turneului de pe prima poziție: să câștige măcar un set cu Ana Ivanovici, vineri.

Ultimele 2 partide din Grupa Roșie, din care face parte și românca, vor avea loc vineri. Halep, 4 WTA, o va întâlni pe Ivanovici, 7 WTA. Williams, 1 WTA, va juca împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, 5 WTA. După rezultatele de miercuri Bouchard, cu 2 înfrângeri, este eliminată. În schimb dacă Williams o învinge pe canadiancă, iar Ivanovici câștigă în fața Simonei, atunci calificarea româncei ar putea fi pusă în pericol. De aceea Halep trebuie să câștige minimum un set, vineri, chiar dacă ar fi să piardă partida.

Dincolo de evoluția în acest turneu Halep a mai câștigat 530 de puncte, care i se vor adăuga în clasamentul WTA, indiferent de ce va face în semifinale. În funcție de evoluția Petrei Kvitova, o nouă amică a Simonei, românca ar putea-o depăși pe aceasta chiar din semifinale, reușind astfel să-și recupereze locul 3, pierdut în urmă cu o săptămână. Pe de altă parte, desigur că Turneul Campioanelor înseamnă și premii totale în valoare de peste 6 milioane de dolari. Românca a acumulat până în acest moment 386.000 dolari în doar două meciuri.

Turneul Campioanelor este cea mai prestigioasă competiție din calendarul WTA, doar primele 8 jucătoare ale lumii participând la fiecare final de an la acest turneu. Halep este a treia româncă din istorie care a obținut calificarea, după Virginia Ruzici și Irina Spârlea.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă