9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialTurneul de la Beijing. Simona Halep a ratat calificarea în sferturile de...

Turneul de la Beijing. Simona Halep a ratat calificarea în sferturile de finală

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a ratat, joi, calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Beijing, după ce a fost învinsă de sportiva chineză Shuai Zhang (poziţia 36 WTA), informează Mediafax.

Simona Halep (5 WTA) a început foarte slab meciul cu Shuai Zhang (36 WTA) şi a cedat primul set fără drept de apel, scor 0-6. Sportiva originară din Constanţa şi-a revenit în debutul manşei secunde şi a câştigat pe serviciul adversarei încă din debut. Halep nu a putut să menţină avantajul break-ului şi a cedat serviciul în game-ul şase, când Zhang a restabilit egalitatea, 3-3.

Jucătoarea din China a reuşit break-ul decisiv la scorul de 4-3 şi apoi a închis meciul în favoarea sa, cu 6-3. În manşa secundă, Zhang a reuşit numai puţin de cinci game-uri consecutive, de la 3-1 pentru Simona Halep. În urma acestui rezultat, bilanţul întâlnirilor directe a devenit 2-1 în favoarea chinezoaicei, care a bifat ultimele două victorii, ambele în acest an.

Simona Halep (25 de ani) a fost cotată cu a patra şansă la câştigarea Openului Chinei, competiţie dotată cu premii totale în valoare de 6.289.521 de dolari. În 2015, românca a pierdut în primul tur, iar cea mai bună performanţă la Beijing a realizat-o în 2014, sferturi de finală.

În sferturile de finală, Shuai Zhang va juca cu Johanna Konta (11 WTA), care a trecut în optimile de finală de Karolina Pliskova, scor 6-1, 3-6, 7-6. Pentru parcursul de la Beijing, jucătoarea din România şi-a asigurat 120 de puncte WTA şi un cec în valoare de 62.768 de dolari.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă