13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTurneul de la Guangzhou, Turneul de la Seul

Turneul de la Guangzhou, Turneul de la Seul

Veşti bune din tenis. Monica Niculescu şi Irina Camelia Begu au câştigat turnee din Asia. Monica Niculescu a câştigat turneul de la Guangzhou, China, în proba de simplu, în timp ce Irina Camelia Begu s-a impus, la dublu, la turneul de la Seul.

Monica Niculescu, locul 60 WTA,  a câştigat turneul de la Guangzhou după ce s-a impus, în finală, în faţa sportivei Alize Cornet, din Franţa, locul 22 mondial, şi a doua favorită a competiţiei, cu 6-4, 6-0.

Victoria din China îi va aduce Monicăi Niculescu  280 de puncte WTA şi o ascensiune în clasament. De azi este pe locul 41! Niculescu nu a plecat cu mâna goală de la chinezi- a încasat un cec în valoare de 111.163 de dolari.

“Sunt foarte fericită că am făcut un turneu foarte bun, am avut încredere în mine şi am reuşit sa câştig. Nu mă gândeam la începutul turneului că pot câştiga, de fapt nu acesta a fost obiectivul meu la acest turneu.  Totuşi, după ce am reuşit în primul tur victoria împotriva Bojanei Jovanovski, am prins încredere şi am ştiut că pot ajunge departe. Am început mai greu în meciul cu Alize Cornet, dar apoi am jucat foarte bine. Ştiam că o să am un meci greu cu ea, însă mă bucur că a ieşit bine până la urmă”, a declarat Monica Niculescu.

Până la finală, Monica Niculescu le-a trimis acasă pe Bojana Jovanovski, Misaki Doi, Monica Puig şi Yafan Wang. În jocul cu Alize Cornet, Niculescu a servit corect 84% din mingii şi a câştigat 66% din punctele puse în joc şi nu a comis nici o dublă greşeală. Practic, Monica Niculescu a reușit cel mai bun joc din cariera sa.  Pentru Niculescu, acesta este a doilea titlu din carieră la simplu, după cel de la Florianopolis, de anul trecut. Niculescu mai are în palmares alte patru titluri, dar la dublu, ultimele două în acest an, la Hobart şi Shenzen, alături de partenera sa, Klara Zakopalova.

Irina Camelia Begu s-a impus şi ea, dar la dublu, la Turneul de la Seul, din Coreea de Sud. Irina Camelia Begu a făcut pereche victorioasă cu Lara Arruabarrena, din Spania. Cele două au trecut, în ultimul act, de perechea Mona Barthel/Mandy Minella, cu 6-3, 6-3, după o oră şi opt minute de joc. Pentru performanţa reuşită la Seul, Irina Camelia Begu şi Lara Arruabarrena vor primi 280 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 17.724 de dolari. 

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă