12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCu cine se va confrunta Simona Halep în optimile de finală ale...

Cu cine se va confrunta Simona Halep în optimile de finală ale Turneului de la Madrid

UPDATE 16.45: Adversara Simonei Halep în optimile de finală ale turneului WTA Premier de la Madrid va fi jucătoarea elveţiană de tenis Timea Bacsinszky, informează Agerpres.

Ea a trecut marţi de rusoaica Ekaterina Makarova, 6-4, 5-7, 6-4, într-un meci din runda a doua. 

Bacsinszky (26 de ani, 15 WTA) este cap de serie N.5 în turneul de la Madrid. Bilanţul întâlnirilor directe dintre Halep şi Bacsinszky este favorabil româncei, 2-1. Românca a învins în primele două partide directe, în 2010 în semifinalele turneului ITF de la Torhout (Belgia), cu 6-1, 6-3, şi în 2015 în finală la Shenzhen, cu 6-2, 6-2. Elveţianca s-a impus la sfârşitul lui martie, în trei seturi, cu 4-6, 6-3, 6-2, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Miami. 

 

——–

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA Premier de la Madrid. Ea a învins-o pe jucătoarea italiană Karina Knapp, cu 6-1, 6-1, într-un meci din runda a doua, potrivit Agerpres.

Turneul de la Madrid este dotat cu premii totale de 4.771.360.

Halep a încheiat conturile după doar 62 de minute, timp în care a reuşit 4 aşi, a comis o dublă greşeală, 20 de erori neforţate, dar a avut şi 18 mingi direct câştigătoare. Knapp a comis 4 duble greşeli, 22 de erori neforţate şi a reuşit doar 9 „winners”.  Simona a început cu stângul, pierzându-şi serviciul, dar apoi a reuşit opt ghemuri la rând. Knapp a mai reuşit să câştige un ghem la 2-0 pentru Halep în setul al doilea, dar românca a fost de neoprit şi s-a impus şi în al doilea set cu 6-1. 

Halep şi-a asigurat un cec de 59.490 euro şi 120 de puncte WTA, iar în optimi o va întâlni pe învingătoarea dintre rusoaica Ekaterina Makarova şi elveţianca Timea Bacsinszky. 

Halep, care anul trecut a pierdut în primul tur, iar în 2014 a fost finalistă la Madrid, este a treia româncă ajunsă în optimi la Madrid anul acesta, după Patricia Ţig (o va întâlni miercuri pe americanca Madison Keys) şi Irina Begu (va juca miercuri cu o altă reprezentantă a SUA, Christina McHale). 

Românca Simona Halep se află în continuare pe locul 7 în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni, la doar 320 de puncte de elveţianca Belinda Bencic, care încheie top ten. Halep este despărţită de aproape 300 de puncte de Petra Kvitova (Cehia), aflată un loc mai sus.

 

 

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă