16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialTurneul de tenis de la Miami - o istorie ajunsă, în 2016,...

Turneul de tenis de la Miami – o istorie ajunsă, în 2016, la episodul 32

Miami Open WTA, competiție din Seria Masters1000, a ajuns în acest an la sezonul 32. Ultima câștigătoare este nimeni alta decât Serena Williams, liderul WTA la zi. Serena, de altfel, are nu mai puțin de 8 titluri câștigate la Miami.

Cele mai plăcute amintiri de-a lungul anilor pentru liderul mondial la zi sunt de departe finalele din anii 1998, 1999 si 2001.

Astfel, Serena a evoluat în ultimul act de trei ori chiar în compania surorii sale Venus Williams. Debutul la Miami pentru Serena s-a întâmplat în 1998, iar un mai târziu, în 1999, Serena si Venus se întâlneau în marea finală de la Miami.  Recordul all-time de victorii al competiției organizată în Florida este deținut de Martina Navratilova, cu 12 trofee adjudecate.

Turneul din Florida a jucat un rol extrem de important in viața Serenei și chiar a familiei Williams. De-a lungul anilor, organizatorii Open-ului de la Miami au oferit wild card-uri unor jucători precum: Pete Sempras, Andre Agassi, Andy Roddick, Stefi Graf, Monica Seles și James Blacke – cu toții erau anonimi până la acel moment. In 1997, Venus Williams primeste și ea un wild-card din partea organizatorilor, la vârsta de doar 16 ani.

Turneul de la Miami a fost competiția care, în 1985, a deschis drumul fetelor si baieților să joace mixt, în condițiile în care, până atunci, doar la cele patru Turnee de Grand Slem era permis. Si tot Miami Open a fost prima competițe în tenisul mondial care a oferit premiile în bani egale la feminin si masculin.

Citește și: Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Miami Open

Ca și anul trecut, pentru Simona Halep, participarea la Miami Open 2016 este o mare provocare, dar și o imensă șansă de a urca în clasamentul WTA. Pe 5 acum în lume, Simona Halep s-a decurcat de foarte multe ori excelent la Miami Open față de Turneele de Mare Șlem. In 2015, la Miami, Simona Halep era eliminată de Serena Williams după o semifinală fantastică.

Timp de două săptămâni, cei mai buni tenismeni din lume vor încerca sa obțina la Miami Open Masters 1000 marele trofeu sau măcar să ajungă cât mai aproape de el.

Cele mai citite

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă