9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTurul Franței se apropie de final

Turul Franței se apropie de final

Francezul Thibaut Pinot (FDJ) și-a adjudecat penultima etapă a Turului ciclist al Franței, încheiată sâmbătă pe legendarul Alpe d'Huez, Chris Froome (Sky) rămâne lider, cu doar 1'12" avans, dar eroul zilei a fost columbianul Nairo Quintana (Movistar), care și-a respectat promisiunile, plecând în demonstrație pe pantele de pe cele două cățărări de categorie specială, Croix-de-Fer și la final informează Agerpres.

 Așa cum a și anunțat, Quintana a vrut să se alăture în legendă compatriotului său Lucho Herrera, învingător pe Alpe d'Huez în 1984, momentul în care s-a născut pleiada de mari cățărători veniți din Anzi. Micuțul columbian voia, de asemenea, să îi ia încă o dată măsura liderului clasamentului general, Chris Froome, și, eventual, chiar să-l deposedeze de tricoul galben, după ce cu o zi înainte îl pusese în dificultate Vincenzo Nibali.

În față, însă, pentru a salva onoarea gazdelor, plecase Thibaut Pinot, și el cățărător atestat, astfel că ultima cățărare, de pe Alpe d'Huez, a fost, de fapt, o dublă cursă de urmărire, pentru victoria de etapă și pentru ca al doilea clasat la general să se desprindă cât mai mult de britanic.

În cele din urmă, Pinot a rezistat eroic, trecând primul linia de sosire, după ce a fost cronometrat între Modane Valfrejus și Alpe d'Huez, pe 110,5 km, în 3h17'21", Quintana a sosit al doilea, la 18", canadianul Ryder Hesjedal (Cannondale), unul dintre supraviețuitorii evadării inițiale, a terminat pe 3, la 41", luând și ultima bonificație, în timp ce Chris Froome, tractat până cu 2 km înainte de sosire de Richie Porte, a avut doar 1'38" întârziere, fiind depășit chiar pe linia de finiș de coechipierul lui Quintana, spaniolul Alejandro Valverde, încă un semn că britanicul era la capătul puterilor.

Astfel s-a scris, practic, istoria acestei a 102-a ediții a Marii Bucle, pentru că înaintea ultimei etape, Sevres Grand Paris Seine Ouest — Paris Champs-Elysées una mai mult de socializare în pluton, cu ciocniri de cupe de șampanie, și defilarea de 10 ture pe cel mai faimos bulevard din lume, clasamentul general este cvasi-definitivat, chiar acceptat de tot plutonul după 3 săptămâni și peste 3.000 km de cursă.

Așadar, tricou galben este Chris Froome, urmat la 1'12" de Nairo Quintana, al treilea loc pe podium este ocupat de Alejandro Valverde, la 5'25", învingătorul de anul trecut, Vincenzo Nibali (Astana) încheie pe un meritoriu loc 4, la 8'36", în timp ce un alt favorit din careul de ași, spaniolul Alberto Contador (Tinkoff — Saxo) este al 5-lea, la 9'48".

 

Cele mai citite

Inter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano s-a impus cu scorul de 2-1 în „Derby della Madonnina”, contra rivalei locale AC Milan, și și-a asigurat un nou titlu de...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă