9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn ciclist american, depistat pozitiv! "Sunt rănit, frustrat şi furios"

Un ciclist american, depistat pozitiv! “Sunt rănit, frustrat şi furios”

Rutierul american Tom Danielson (Cannondale-Garmin) a fost depistat pozitiv cu testosteron. Ciclistul a fost suspendat din competiíi până la finalizarea cercetărilor.

Danielson a scris pe contul său de Twitter că este furios din cauza acestui incident, deoarece el nu s-a dopat. Testul a fost efectuat în data de 9 iulie în afara competițiilor.

"Seara precedentă a fost una dintre cele mai grele din cariera mea. Luam masa alături de coechipierii mei înainte de startul Turului Utah când am fost sunat de un oficial al USADA (n.r. – agenţia americană antidoping) care m-a anunţat că am fost depistat pozitiv cu testosteron la un control efectuat pe 9 iulie, în afara competiţiilor. Nu am luat această substanţă şi nicio altă sunstanţă interzisă. Vreau să ştiu ce a produs acest rezultat. Sunt rănit, frustrat şi furios."

Danielson trebuia să concureze în Turul Utah, însă el a fost exclus din această competiție până la analizarea probei B, care ar putea confirma sau infirma primul rezultat. El era câștigătorul ultimelor trei ediții ale acestui tur.

În vârstă de 37 de ani, Danielson s-a mai aflat în centrul unui scandal, în 2012, atunci când a recunoscut, în cadrul unei mărturii împotriva ciclistului american Lance Armstrong, că s-a dopat. A fost suspendat atunci timp de 6 luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă